четвер, 01 листопада 2012 16:14

Капранови на Хелловін шукали хвостик у жінок
10

Фото: фото: Андрій ШМАТОВ

Зо пів сотні киян відсвяткували Хелловін в руському клубі "Культ РА" учора, 31 жовтня. Його організували письменники та видавці брати Віталій та Дмитро Капранови.

На святі Капранови розпізнавали відьом серед присутніх жінок, читали свої твори, "топили" відьом. Відтворили стародавній обряд за допомогою акваріуму та ляльок Барбі.

"Та, що не потонула - відьма. Чесні жінки не плавають. Але вбивати, палити ми її не будемо - українці вірили: якщо Бог створив відьму, то вона йому нащось треба. Били, щоб не шкодила, і відпускали. Потім у відьми народжувалася донька. Через 20-25 років ритуал повторювався. Українська відьма багато поколінь "виводилась", тому ми - єдина культура, де відьма є не лайкою, а, навіть, компліментом для жінки. Є декілька способів розпізнати відьму. Найпростіший - скрутити дулю й заховати в кишеню. Відьма одразу її помітить і почне лаятися. Часник не люблять вони також. Якщо хочете перевірити, відьма ваша дівчина чи ні - наїжтеся часнику перед побаченням і спостерігайте за реакцією. Звичайно, відьму елементарно впізнати за поглядом. Ні з чим не сплутаєш. Якщо тонеш в її очах - все, вона. Також відьом відрізняє велика родимка на носі", - зазначили брати Капранови.

Потім розпізнавали відьом серед присутніх жінок - за наявності хвоста. Знайшли одну - офіціантку у костюмі мамки з прикріпленим до сукні хвостиком. Отримала у подарунок книжку братів Капранових "Приворотне зілля".

"Відьми бувають двох видів: родимі та навчені. Родиму відрізнити дуже просто - у неї є хвостик. А перевіряти будемо старим козацьким словом - помацати. Хлопець з дівчиною коли знайомиться, завжди мусить перевірити є в неї хвостик, чи ні. Серед українських письменниць немає з хвостиками, перевіряли.  Хоча Оксана Забужко зізнавалася, що не без того, є у неї в крові", - додали письменники.

Зараз ви читаєте новину «Капранови на Хелловін шукали хвостик у жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі