вівторок, 12 липня 2016 09:30

Іллєнко та Янковський провели український прийом на кінофестивалі у Карлових Варах
5

Презентація сучасного українського кіно пройшла 6 липня під час роботи 51-го Карловарського кінофестиваля в Чехії, де голова Держкіно Пилип Іллєнко та меценат Ігор Янковський вперше в історії цієї кіноподії провели український прийом. На зустріч з українськими кінематографістами прийшли режисери та продюсери, актори, журналісти, директори та відбірники міжнародних фестивалів.

  Режисер Віталій Манський, меценат Ігор Янковський та голова Держкіно Пилип Іллєнко
Режисер Віталій Манський, меценат Ігор Янковський та голова Держкіно Пилип Іллєнко

Важлива для української кіноіндустрії подія відбулася в конгрес-центрі готелю SPA HOTEL THERMAL, який уже багато років приймає гостей кінофестивалю. Учасники презентації обговорили питання, що стосуються взаємовигідного співробітництва українських і європейських режисерів та продюсерів. Саме реалізація проектів в копродукції на думку експертів, зможе допомогти розвитку як української так і європейської кінематографії.

Як зауважив голова Держкіно Пилип Іллєнко, в результаті вітчизняна кінопродукція отримає шанс вийти на світовий ринок, а наші талановиті режисери зможуть отримати додаткове фінансування своїх проектів. "Для українського кінематографу дуже важлива співпраця з нашими найближчими сусідами. Тому участь представників нашої країни в роботі найбільшого в Східній Європі кінофестивалю у Карлових Варах є принциповою. І ми вдячні Ігорю Янковському за підтримку наших ініціатив" - підвів підсумок свого виступу Пилип Іллєнко.

  Організатори та учасники прийому
Організатори та учасники прийому

Ігор Янковський, в свою чергу, висловив упевненість, що така спільна робота в кінцевому результаті дозволить гідно представити Україну не тільки в Європі, але і у всьому світі. "Ми послідовно підтримуємо вітчизняний кінематограф, і плануємо посилювати цю роботу. У співпраці з Держкіно України вже цього року ми успішно провели ділову зустріч MEET UKRAINIAN PRODUCERS в Каннах, організували Презентацію українського кіно у Карлових Варах. Упевнений, що через деякий час всі ці зусилля приведуть до створення нових яскравих фільмів" - додав меценат.

  Делегація кінематографістів з Естонії
Делегація кінематографістів з Естонії

На завершення прийому, гості переглянули документальний фільм Віталія Манського "Рідні". Стрічку було знято за участю чотирьох країн: України, Німеччини, Латвії та Естонії. Світова прем'єра відбулася 5 липня саме в Карлових Варах, де він представляв Україну в офіційній програмі кінофестивалю. За підтримки Ігоря Янковського, прем'єру фільму змогли відвідати учасники знімальної групи і головна героїня - мама режисера, Вікторія.

  Віталій Манський спілкується з журналістом
Віталій Манський спілкується з журналістом

В основі фільму - реальні події, які пережила сім'я режисера через анексію Криму та бойові дії на Донбасі. Автор на прикладі своїх рідних, які живуть у Львові, Одесі, Донецьку та Севастополі, показує проблеми сучасного українського суспільства, намагається знайти вихід із ситуації, яка склалася в державі.

  Організатори прийому разом з режисером Віталій Манським та його мамою Вікторією - героїнею фільму «Рідні»
Організатори прийому разом з режисером Віталій Манським та його мамою Вікторією - героїнею фільму «Рідні»
Зараз ви читаєте новину «Іллєнко та Янковський провели український прийом на кінофестивалі у Карлових Варах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі