четвер, 11 вересня 2014 11:29

Художня виставка "Моя мирна Україна" вразила європейців
6

Художня виставка дитячих малюнків під назвою "Моя мирна Україна" була організована в рамках XXIV Економічного форуму в місті Криниця-Здруй, в Польщі.

Експозиція художньої виставки створена з картин переможців ІІ-го Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка "Моя мирна Україна". Цей конкурс Фонд Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього" проводив з березня по червень цього року. За період його проведення організатори отримали понад 600 дитячих робіт з усіх регіонів України, включно з півостровом Крим, Донецькою та Луганською областями.

ІІ-й Всеукраїнський конкурс дитячого малюнка "Моя мирна Україна" та виставка – це своєрідний маніфест єдиної, мирної і неподільної України, заклик до захисту цілісності України. І картини юних художників з усієї України дійсно доводять це, випромінюючи емоції любові до рідної країни, прагнення до миру і єдності.

3 вересня, в Криниці, в головній будівлі пленарних сесій Економічного форуму Голова наглядової ради фонду, Ігор Янковський та Голова програмної ради форуму, Зигмунт Бердиховські відкрили художню виставку дитячих картин "Моя мирна Україна".

На вернісаж прийшли гості форуму, відомі політики, депутати Європарламенту та польського Сейму, власники великих компаній, дипломати, діячі культури, що представляють десятки країн світу. З виставкою ознайомився і екс-прем'єр міністр Польщі, засновник і голова партії "Право і Справедливість" Ярослав Качинський. Всі відвідувачі були захоплені майстерністю і патріотичністю представлених на виставці полотен.

Відкриваючи експозицію, Ігор Янковський розповів про ідею щорічного конкурсу дитячих картин: "Художня виставка, яку ми проводимо, окрім своєї культурної, творчої місії, покликана донести всій Європі, мирні прагнення дітей України, їхні мрії про життя в єдиній і неподільній країні. Картини, представлені у цій експозиції, яскраво демонструють спільне бачення майбутнього нашої країни дітьми і Заходу, і Сходу України. Сьогодні ця тема особливо актуальна, тому ми плануємо показати дитячі картини і в інших країнах Європи, зокрема, через місяць відкриємо виставку в Парижі", - зазначив засновник Фонду "Ініціатива заради майбутнього".

Зигмунт Бердиховські, засновник і керівник Економічного Форуму в Криниці, подякував Ігорю Янковському за ідею провести виставку "Моя мирна Україна" і запропонував організувати оздоровлення українських дітей у Польщі. Під час переговорів була досягнута домовленість, розширити співпрацю між Інститутом східних досліджень та Фондом Ігоря Янковського.

Зараз ви читаєте новину «Художня виставка "Моя мирна Україна" вразила європейців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі