пʼятниця, 01 серпня 2014 17:23

Художник онлайн пише картину на честь "500-річчя перемоги під Оршею"

Художник онлайн пише картину на честь "500-річчя перемоги під Оршею"

 У Рівному в онлайн-режимі розпочали написання картини "Перемога князя Острозького в битві під Оршею". Над створенням батального полотна розміром півтора на два з половиною метри працює художних із Києва Юрій Нікітін.

Завдяки інтернету усі охочі зможуть спостерігати за творчим процесом та навіть вносити корективи у сюжет.

Проект відбувається у рамках Східно-Європейський форуму "500-річчя перемоги під Оршею", що відбудеться на Рівненщині 6-8 вересня.

Юрій Нікітін планує завершити роботу всього за два тижні. Весь процес написання картини рівняни зможуть спостерігати в галереї, а всі решта - в режимі онлайн-трансляції. Для художника це експеримент не тільки в технічному плані, а й в творчому.

Юрій Нікітін розповів Рівенському телебаченню: "Я хочу в живописній стилістиці нашого часу передати бароко з його бурхливим рухом, з присутністю міфологічних персонажів".

Працюватиме Юрій Нікітін щодня зранку й майже до вечора й планує завершити картину за два тижні – до 15 серпня. Як триває робота над картиною, можна побачити на офіційному сайті Форуму.

П'ятсот років тому об'єднані україно-білорусько-литовські війська перемогли московитів. Сили були нерівні, 30-тисячному війську князя Костянтина Острозького протистояло 80-тисячна московська армія. Але завдяки вдалій тактиці князя спільники здобули перемогу.

Перша відома картина з зображенням бою під Оршею була написана ще у 16 столітті, одразу після тих історичних подій.

Зараз ви читаєте новину «Художник онлайн пише картину на честь "500-річчя перемоги під Оршею"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі