четвер, 06 вересня 2012 16:43

Харків стане місцем "театральних конфронтацій"

Автор: Фото: vsiknygy.net.ua
  Кадр з вистави NN
Кадр з вистави NN

Один з найцікавіших театральних фестивалів Польщі, Konfrontacje Teatralni, цього року вперше презентують у Харкові. З 14 по 17 вересня можна буде побачити чотири вистави кращих театральних режисерів Любліна — Річарда Каліновські, Януша Опринського та Вітольда Мазуркевича.

Усі роки свого існування (а започатковано фестиваль у 1996-му році) Konfrontacje Teatralni звертають увагу на схід — на театральні традиції України, Росії, Грузії, балтійських країн тощо. Зокрема тому минулого року "Конфронтації" були презентовані в Києві, а цьогоріч передфестивальна програма відбудеться в Харкові.

Харківську публіку познайомлять із двома найцікавішими театрами Любліна: Люблінським театром танцю (Lubelski Teatr Ta?ca) та Театром Provisorium. Перший привезе три вистави — NN, Fatal error та 48/4 (усі — роботи хореографа Річарда Каліновскі). Другий — спільну роботу режисерів Януша Опринського та Вітольда Мазуркевича "Фердидурке" (за Вітольдом Гомбровичем).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Богдан Ступка мріяв зіграти Пер Гюнта

Окрім чотирьох вистав, у рамках "Конфронтацій Театральних" відбудеться триденний тренінг з сучасного танцю під проводом Річарда Каліновські.

Майданчиком фестивалю стане приміщення харківського театру "Арабески".

Організатори зазначають що "Конфронтації" — це, передусім, фестиваль пошуку. Віднайти альтернативні форми самовираження, виробити таку театральну мову тіла, яка б дозволила максимально точно відобразити назовні внутрішній простір сучасної людини, — ось чи не найперші з задач, які ставлять перед собою його учасники (режисери, актори, а до певної міри — і глядачі). Питання, які постають на підмостках "Конфронтацій", лежать, передусім, у точці "тут і зараз" і стосуються місця сучасної людини у сучасному світі.

Називаючись "конфронтаціями", цей фестиваль безперечно має на меті створення платформи для діалогу: міжжанрового та міжкультурного.

Зараз ви читаєте новину «Харків стане місцем "театральних конфронтацій"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі