вівторок, 04 листопада 2014 15:51

Гроші для фільму Іллєнка "Толока" збиратимуть спільнокоштом
3

Фото: biggggidea.com

5 листопада о 13:30 в інформаційному агентстві УНІАН розпочнеться прес-конференція з щодо запуску кампанії колективного фінансування для стрічки "Толока" через Спільнокошт. Про це повідомляють організатори заходу.

В програмі прес-конференції показ нового тізеру кінофільму та презентація плакату авторства українського художника і музиканта Валерія Вітера.

Із журналістами зустрінуться автор сценарію, режисер-постановник та генеральний продюсер кінофільму Михайло Іллєнко, народний артист України Богдан Бенюк, продюсер стрічки Олександра Костіна, співзасновниця платформи "Велика Ідея" Ірина Соловей та Валерій Вітер.

 "Після річної перерви, повертаючись до виробництва фільму, команда "Толоки" збирає всіх охочих об'єднатися, як заведено в Україні, толокою навколо екранізації твору Тараса Шевченка", - йдеться в прес-релізі організаторів.

 4-го листопада розпочалась краудфандингова кампанія фільму на Спільнокошті. Збір коштів необхідний для завершення зйомок фільму.

Фільм "Толока" Михайла Іллєнка - екранізація вірша Тараса Шевченка "У тієї Катерини хата на помості...", приурочена до 200-річчя Кобзаря. Зйомки стрічки почались у 2013 році, проте роботу над нею вимушені були зупинити, відзнявши половину матеріалу.

 Виробництво картини здійснює компанія ТОВ "Іллєнко фільм" за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Спільнокошт - перший і найбільший в Україні онлайн механізм колективного фінансування на платформі Велика Ідея. Інструмент діє за принципом краудфандингу та дозволяє усім охочим долучитись до фінансування проекту.

Проект спільнокошту виник як потреба підтримки творчих, медійних та освітніх ініціатив та розвивається, щоб фінансувати інновації в сфері IT технологій, відновлюваної енергетики та відповідального підприємництва. За 2 роки близько 10 тисяч користувачів підтримали 43 різноманітних проекти на суму понад 2,7 млн. грн. через Спільнокошт.

Краудфандинг (англ. Crowdfunding, crowd - "натовп", funding - "фінансування"), також спільнокошт - це співпраця людей, які добровільно об'єднують свої гроші або інші ресурси разом, як правило через Інтернет, щоб підтримати зусилля інших людей або організацій. Фінансування за схемою краудфандінгу може виконувати різні функції - допомога постраждалим від стихійних лих, підтримка з боку вболівальників чи фанатів, підтримка політичних кампаній, фінансування стартап-компаній та малого бізнесу, створення вільного програмного забезпечення і багато ін.

Зараз ви читаєте новину «Гроші для фільму Іллєнка "Толока" збиратимуть спільнокоштом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі