понеділок, 19 грудня 2011 12:41

Герман поскаржилася, що в Україні немає хороших кіносценаріїв

Герман поскаржилася, що в Україні немає хороших кіносценаріїв

Радник президента України Ганна Герман заявила, що незважаючи на зусилля влади з відродження кінематографа, в Україні поки немає хороших кіносценаріїв.

"Нам не вистачає хорошого українського кіно. І ми зараз робимо все для того, щоб воно відроджувалося", - сказала Герман, пише ЛІГАБізнесІнформ.

"Останній фестиваль "Молодість" показав, що зусилля в цьому напрямку робляться, держава виділяє кошти на створення українського кіно. Так що все на хорошій дорозі. Потрібно бути оптимістами - все буде. І українське кіно буде теж", - вважає радник президента.

"Ми говорили нещодавно з людьми, які займаються конкурсом, фестивалем фільмів, який присвячений майбутньому 200-річчю від дня народження Шевченка. Ми опинилися перед дуже цікавим фактом, що фактично хорошого сценарію на такий фільм немає. Тому говорити про те, що не робляться фільми ... дайте сценарій, дайте щось таке у що можна було б вкласти гроші. Але це проблема", - розповіла Герман.

Нагадаємо, раніше Герман заявляла, що український бізнес, за винятком деяких його представників, не вірить в українську культуру.

"Пам'ятаю прийшов до мене Богдан Ступка, щоб допомогти знайти кошти на фестиваль. Він каже: "Фестиваль провів, але залишився весь у боргах - нічим розрахуватися". Я обдзвонила дуже багатьох багатих людей за допомогою, але лише один з них, Борис Колесніков, допоміг у цій ситуації. А дехто відповів так: "Я просто не люблю українське кіно", - розповіла Герман.

Зараз ви читаєте новину «Герман поскаржилася, що в Україні немає хороших кіносценаріїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі