понеділок, 07 травня 2012 13:31

Фільм "Месники" зібрав $200 млн за перші дні прокату

Фільм "Месники" зібрав $200 млн за перші дні прокату

Дуже успішно стартував у кінопрокаті Північної Америки фільм "Месники", який вже два тижні є надпопулярним у кінотеатрах решти світу. В перші вихідні касові збори кіносаги про супергероїв склали в США і Канаді 200,3 млн доларів. Таким чином, був побитий рекорд, встановлений минулого року останньою частиною "Гаррі Поттера" - 169,2 млн.

З урахуванням світового прокату касові збори "Месників" склали на цей момент значні 641,8 млн доларів. Тому вже зараз спільний проект кіностудій "Уолт Дісней" і "Марвел філм" можна назвати надзвичайно успішним у фінансовому плані. Бюджет стрічки склав майже втричі меншу суму - $ 220 млн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Титанік" в 3D окупився вже у перші дні прокату

Фільм, який показують 2600 кінотеатрів Північної Америки, 71 з яких відповідають найдосконалішому стандарту "Аймекс" (IMAX), заснований на культовій серії коміксів видавництва "Марвел". Вперше вона була представлена в 1963 році.

Одночасно стрічка є продовженням фільмів "Залізна людина" (2008), "Неймовірний Халк" (2008), "Тор" (2011) і "Перший месник" (2011). Герої цих картин об'єдналися на екрані, щоб врятувати світ від знищення. В цьому їм допомагають персонажі, досі не представлені у великому кіно - майстерна шпигунка і вбивця Наташа Романофф на прізвисько Чорна вдова, а також влучний стрілець Соколине око.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американці знімуть власну версію фільму про "матч смерті"

У своєму фільмі режисер Джосс Уідон зумів зібрати воістину зоряний акторський склад. Головні ролі виконують Роберт Дауні-мол. (Залізна людина), Кріс Еванс (Капітан Америка), Кріс Хемсворт (Тор), Марк Руффало (Халк), Скарлетт Йохансон (Чорна вдова), Джеремі Реннер (Соколине око). В епізодах з'являються Семюел Джексон і Гвінет Пелтроу.

"Месники", зняті в форматі 3D, обіцяють стати найкасовішим фільмом першого півріччя. По суті, в найближчі місяці перевершити його досягнення зможе тільки фінальна частина трилогії про Бетмена - "Темний лицар: Відродження легенди", яка вийде на екрани в липні. Картина вже обійшла "Месників" по бюджету - за даними ЗМІ, на її створення витрачено понад 250 млн доларів.

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Месники" зібрав $200 млн за перші дні прокату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі