пʼятниця, 20 квітня 2012 18:22

Фільм "Матч" показуватимуть тільки на вечірніх сеансах

Фільм "Матч" показуватимуть тільки на вечірніх сеансах
Кадр з фільму

20 квітня Експертна комісія з питань розповсюдження та демонстрування фільмів Держкіно дозволила показ російського фільму "Матч". Однак встановила обмеження — подивитися фільм зможуть особи, які досягли 18-річного віку на вечірніх сеансах після 18-ї години.

Нагадаємо, що Молодий Народний Рух та ще 5 громадських організацій підписали звернення міністру культури Михайлу Кулиняку з вимогою заборонити показ стрічки на території Україні.

Історична драма розповідає про "матч смерті" між радянською та німецькою командами 9 серпня 1942-го. Громадські активісти звинувачують стрічку у перекручених історичних фактів і зневажливому представленні українців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Матчу смерті" насправді не було

"В картині є епізоди, де україномовні персонажі виглядають негідно і карикатурно, і це може викликати почуття образи та спротиву у нашого глядача, - зауважили під час засідання експерти. - Заборони слугують авторам неталановитих фільмів лише зайвою рекламою. Ми існуємо не в ті часи, коли щось можна фактично заборонити до показу. Всі, хто захоче подивитися фільм "Матч", подивляться його, принаймні, в інтернеті".

До складу комісії увійшло 19 осіб. 11 з них проголосувало "за" показ "Матчу", 8 - "проти". Напередодні Держкіно отримало листа від Остапа Ступки, який виконав у фільмі роль українського колабораціоніста, поліцая Івана Дащеню. Він пише, що його персонаж повністю відрізняється від життєвих принципів і світогляду Ступки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Заборони тільки підвищують інтерес до інформаційної продукції" - експерт

"Для актора, який серйозно займається своєю справою, такі персонажі є дуже цінною знахідкою, - зазначив виконавець ролі. - Мені цікаво було втілювати людину, яка кардинально протилежна мені. Не треба забувати, що найвищий пілотаж акторської майстерності – це перевтілення. В інституті це називали 2роль на спротив". Хто сказав, що акторської майстерності можна досягти, втілюючи лише ролі героїв? А поганих хто грати буде?! Що робити із акторами, які грали Сталіна, Гітлера? Що ми зробимо з Ентоні Хопкінсом за те, що він їв смажений людський мозок у "Мовчанні ягнят"?"

Головні ролі у стрічці зіграли російські актори Сергій Безруков та Єлизавета Боярська. Прем'єра фільму у Росії відбувається сьогодні, 20-го квітня.

Зараз ви читаєте новину «Фільм "Матч" показуватимуть тільки на вечірніх сеансах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі