понеділок, 09 грудня 2013 09:49

Європейська кіноакадемія вибрала фільмом року "Велику красу"

Європейська кіноакадемія вибрала фільмом року "Велику красу"
Кадр з фільму "Велика краса"

Драма італійського режисера Паоло Соррентіно "Велика краса" завоювала премію Європейської кіноакадемії як кращий європейський фільм року. Вручення нагород 26-ої церемонії European Film Awards відбулося увечері 7 грудня в Берліні.

За свій фільм, що розповідає про особисту кризу 65-річного письменника і журналіста, Соррентіно також отримав премію в номінації "краща режисура". Крім того, премії удостоїлися виконавець головної чоловічої ролі Тоні Сервілло і монтажер картини Крістіано Травальолі. "Велика краса" номінувалася і за сценарій, проте в цій категорії переміг Франсуа Озон зі своїм фільмом "У будинку".

Кращою європейської актрисою визнана бельгійка Вірле Баетенс, яка зіграла у фільмі "Розірване коло", а іспанський режисер Педро Альмадовар удостоївся спеціального призу "За європейський внесок у світове кіно".

Комедії Європейська кіноакадемія розглядає в окремій номінації. У ній переможцем була визнана картина "Любов - це все, що тобі потрібно" Сюзанни Бір.

Європейська кінопремія була заснована в 1988 році і вручається по непарних роках в Берліні, а по парних - в інших містах Європи.

Зараз ви читаєте новину «Європейська кіноакадемія вибрала фільмом року "Велику красу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі