четвер, 08 вересня 2016 15:02

Еротичний трилер "Служниця" насправді має назву "Пані"
5

8 вересня в український прокат вийшов еротичний трилер з Південної Кореї "Служниця": Режисер фільму – Пак Чхан-ук ("Олдбой"). Стрічка вже встигла отримати високі рейтинги від глядачів та критиків: на IMDb – рейтинг 8/10, на сайті Rotten Tomatoes – 92% позитивних відгуків.

Нова робота від режисера культового "Олдбоя" стала однією з найбільш приємних та несподіваних прем'єр цього року. Хоча жанрова палітра іменує "Служанку" еротичним трилером, я б, скоріше, назвала її еротичною трагікомічною драмою.

По-перше, стрічка зуміла адаптувати історію для сучасного глядача з будь-якої країни й водночас зберегла автентичність історії. Це неймовірна розповідь про кохання вельможної пані та служниці, повна трагізму, комізму та гротеску. Мабуть, це чи не єдиний випадок, коли до сюжету неможливо прискіпатися. Структурно фільм поділений на 3 частини, кожна з якої закінчується максимально неочікувано. Це своєрідна режисерська гра з аудиторією, де, безумовно, виграє режисер. Розповідь розгортається дуже плавно, ми бачимо багато гарненьких дівчат, які наточені до крадійок, та харизматичного поганця, який тримай весь цей бізнес. Та коли вже справа доходить до розв'язки, як нам здається, то насправді це тільки початок захопливої історії.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: http://gazeta.ua/articles/culture/_u-filmi-hlopci-zi-stvolami-zaroblyayut-groshi-na-vijni/718296

Щодо еротичної складової, то у фільмі вона експлуатується дуже правильно й вчасно. Це не той випадок, де голе тіло показується заради голого тіла, а це неймовірно приємні та зворушливі сцени, які, перш за все, розповідають щось нове про образи головних героїнь. Й тут вже без декількох крапель еротики не обійтись. Хоча, як на мене, якщо декілька естетично приємних, трохи відвертих сцен дають право вставити слово "еротичний" перед словом "фільм", то більшість нашого кіно направо й наліво стріляє еротизмом.

Коли дивишся "Служницю", то ти не слідкуєш за часом, ти не думаєш про операторську роботу, про гру акторів – це все тобі не потрібне, бо ти є частиною історії. Й лише після сеансу ти розумієш, наскільки це гармонійний й цілісний фільм.

На перший погляд, здається, що серед величезної кількості плюсів неможливо виокремити слабкі сторони – правильно здається. Але все ж таки, я б, можливо, зауважила, що стрічка вийшла трохи "дівчачою", в хорошому розумінні цього слова. Від неї віє якоюсь наївністю, а інколи рішення головних героїнь видаються занадто вже романтизованими. Та це лише припущення або спроба відшукати способи, які б допомогли зробити цю стрічку ще кращою.

Цікаво, що в оригіналі фільм має назву "Пані", але більшість країн вирішили винести на перший план назву "Служниця". Ця стрічка є південнокорейською адаптацією роману Сари Уотерс. Цього року в Каннах "Служанці" вдалось отримати нагороду Vulcain Prize за найкраще зображення та звук.

Зараз ви читаєте новину «Еротичний трилер "Служниця" насправді має назву "Пані"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі