вівторок, 16 серпня 2016 16:57

У фільмі "Дракон Піта" глядачам розкажуть великий секрет
5

10 серпня в кінотеатрі "Оскар" відбулася гала-прем'єра сімейного пригодницького фентезі-фільму Disney "Дракон Піта". Першими подивитись стрічку прийшли Соломія Вітвіцька, Тала Калатай, Марічка Падалко з чоловіком Єгором Соболєвим, Олег Панюта, Леся Никитюк (екс-ведуча проекту "Орел і Решка") та ін. В прокат стрічка вийшла 11 серпня.

Фільм встиг стати однією з найвдаліших робіт у жанрі фентезі, що вийшли цьогоріч. На сайті IMDb він отримав рейтинг 7,5/10, а відгуки критиків на Rotten Tomatoes сягнули 86%. Режисером стрічки виступив Девід Лоурі, а роль Піта виконав Оак Фікслі.

Це історія про хлопчика, який прожив 6 років у лісі. Як це можливо? Йому допомагав його найкращий друг – дракон, якого Піт назвав Елліотом. Коли люди знайшли Піта самого в лісі й забрали до міста, головною його метою стає захист Елліота.

Великий секрет

Слоган стрічки – "деякі секрети занадто великі для того, щоб їх втримати". Й це дуже точно відображає суть фільму. Незважаючи на те, що за жанром "Дракон Піта" – це фентезі, історія зовсім не схожа на мішанину з чарівних героїв з акторами та великої кількості спецефектів, що ховають сам сюжет. Тут є лише дракон й цього більше, ніж досить. Власне лише дракон й дає можливість називати фільм "фентезі". Й це дуже добре, бо ти починаєш сприймати те, що відбувається на екрані, як реальні події. Адже у всіх з нас є великі секрети, нехай вони й не літають.

Перш за все, це на 100% фільм для дітей. Вони ще не загубили свою суперсилу – вірити у таємниці й дива. Дорослим сюжет може здатись досить наївним, але це не історія про життя дракона й людини, а це історія про те, що незважаючи ні на що, потрібно вірити в чудо й тоді – ти неодмінно його побачиш. Як це відбулось з людьми у стрічці, які виросли на байках про дракона, й потім його побачили.

Це дуже добрий сімейний фільм, без плоского гумору, без натяку на всі проблеми сучасного життя, це така собі утопія про світ повний чудес. В стрічці немає відвертих поганців, скоріше, є зневірений у власних силах чоловік, який хоче привернути до себе увагу. Але, так, деякі його вчинки подаються глядачеві як негативні. Та в кінці фільму він також стає на добру сторону, й тоді причини його поведінки одразу стають зрозумілими.

Сюжет досить передбачуваний, але це зроблено настільки щиро, ніби дитина знімала стрічку, а не 36-річний Девід Лоурі. До того ж, це не заважає дивитись фільм, а, скоріше, ще більше підсилює очікування того чи іншого моменту.

Щодо візуальності, то тут все бездоганно. Дракон Елліот виконаний в найкращих традиціях: зелений та харизматичний. До того ж, він вміє ставати невидимим для інших людей. Це дійсно велика таємниця, яку не кожен зможе побачити. Тому всім дорослим на час сеансу потрібно стати дітьми.

"Дракон Піта" знятий за однойменною розповіддю Сетона Міллера та С.С.Філда. Також він є рімейком на стрічку 1977 року, що була номінована на "Оскар".

Зараз ви читаєте новину «У фільмі "Дракон Піта" глядачам розкажуть великий секрет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі