вівторок, 16 вересня 2014 11:49

Джордж Клуні отримає почесний "Золотий глобус"

Джордж Клуні отримає почесний "Золотий глобус"

Голлівудський актор і режисер Джордж Клуні отримає особливу статуетку "Золотий глобус" - нагороду імені Сесіла Демілля, яка вручається за видатний внесок у світ розваг. Урочиста церемонія нагородження лауреатів "Золотого глобуса" відбудеться 11 січня 2015 року. Ведучими будуть комедійні актриси Тіна Фей і Емі Полер, повідомляє Variety.

"Я виріс у сім'ї казкарів. Мені подобається мати можливість проявити свій талант і зробити це голосно", - повідомив актор в інтерв'ю виданню. За словами президента асоціації іноземної преси Тео Кінгми, нагорода буде присуджена Клуні за роботу "по обидві сторони камери".

Актор, режисер, продюсер і сценарист Джордж Клуні став широко відомий після виходу телесеріалу "Швидка допомога" і фільму "Від заходу до світанку". Всього на його рахунку більше 50 стрічок, найвідоміші з яких - "Бетмен і Робін", "Одинадцять друзів Оушена", "Сіріана", "Нащадки" і "Мені б у небо". Зняв п'ять повнометражних фільмів у якості режисера. Клуні є володарем двох премій "Оскар", у тому числі і як продюсер фільму "Операція "Арго"". "Золотий глобус" актор отримував тричі: у 2001, 2003 і 2013 роках.

Премія "Золотий глобус" вручається щорічно з 1944 року. Її присуджує асоціація іноземної преси, в яку входить приблизно 90 міжнародних журналістів, які працюють у Голлівуді. Вважається другою за престижністю після "Оскара". За останні роки почесної нагороди імені Сесіля Демилля були удостоєні Вуді Аллен, Джоді Фостер, Роберт Де Ніро, Стівен Спілберг і Робін Вільямс.

Зараз ви читаєте новину «Джордж Клуні отримає почесний "Золотий глобус"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі