пʼятниця, 29 травня 2015 11:36

Два листи Тургенєва продали на Sotheby's за 23 тисячі доларів

Два листи Тургенєва продали на Sotheby's за 23 тисячі доларів

Два листи російського письменника Івана Тургенєва продані на аукціоні sotheby's в Лондоні за 15 тисяч фунтів стерлінгів (приблизно 23 тисячі доларів), передає РИА Новости. Обидва послання написані німецькою мовою.

Перший з них адресований художник і арт-критику Людвігу Пичу (10,5 тисячі доларів). Друге — письменникові Карлу Міллеру (12,4 тисячі доларів). У ньому Тургенєв згадує роман "Батьки і діти". Спочатку листи оцінювалися в дві-три тисячі доларів.

На торгах sotheby's представлені також рукописи російського композитора Петра Чайковського. Одна з них — фрагмент сюїти №2 — оцінюється в 380-450 тисяч доларів.

Письменник-реаліст, поет і драматург Іван Тургенєв написав понад 70 творів, у тому числі романи, повісті, оповідання, п'єси та публіцистичні статті. Його найбільш відомі роботи — цикл оповідань "Записки мисливця", оповідання "Муму", повість "Ася", романи "Дворянське гніздо" і "Батьки і діти".

У 1838 році Тургенєв вирушив до Німеччини, де став відвідувати лекції Берлінського університету. Перебування в Берліні значно вплинуло на світогляд письменника, зробивши його переконаним західником. Пізніше він ще не раз їздив за кордон, а під враженням від зустрічі з дівчиною у Франкфурті-на-Майні написав повість "Весняні води". Тургенєв також перекладав російських письменників на німецьку та французьку мови.

Зараз ви читаєте новину «Два листи Тургенєва продали на Sotheby's за 23 тисячі доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі