четвер, 11 грудня 2014 09:00

"Дні українського кіно" викликали ажіотаж в Мюнхені
5

Покази нового українського кіно проходили з 5 по 7 грудня в залах Університету телебачення й кіно Мюнхена, на Бернд-Айхінгер-Платц. Дні українського кіно організував Фонд Ігоря Янковського, за сприяння Київського міжнародного кінофестивалю "Молодість" та Міністерства культури України.

Українську делегацію в Німеччині представляли: Ігор Янковський, засновник Фонду "Ініціатива заради майбутнього", Євген Нищук, міністр культури України в 2014 році, Пилип Іллєнко, голова Державного агентства України з питань кіно, Андрій Халпахчі, генеральний директор КМКФ "Молодість", і українська команда молодих режисерів і продюсерів, які привезли свої фільми.

Дні українського кіно в Мюнхені викликали небувалий ажіотаж. У підсумку, на відкритті зал, що вміщає більше 300 глядачів, був повністю заповнений, глядачі зайняли балкон, і навіть стояли в проходах. А всі покази збирали повні зали глядачів.

На церемонії Ігор Янковський, Голова Фонду "Ініціатива заради майбутнього", зазначив: "Україна дуже багата талантами. Нашу співпрацю з кінофестивалем "Молодість" ми розглядаємо як стартовий майданчик для молодих режисерів, здатний дати імпульс їхньому подальшому розвитку. Ми віримо, що і наша підтримка Національного конкурсу, і роботи українських делегацій на світових кінофестивалях, і Дні українського кіно за кордоном, які ми будемо проводити і в наступному році, допоможуть відкрити в Україні унікальних самобутніх режисерів".

Програма "Днів українського кіно в Мюнхені" була дуже насиченою. Організатори презентували глядачеві найкращі короткометражні фільми Національного конкурсу КМКФ "Молодість" за 2014 рік. Цей конкурс був створений за ініціативою Фонду Ігоря Янковського "Ініціатива заради майбутнього", і вже другий рік збирає сотні кінокартин-учасників. Цього року німецькому глядачеві продемонстрували програму, до якої увійшли роботи фіналістів Національного конкурсу: переможець конкурсу, короткометражний фільм "Обличчя" режисера Нікона Романченка, "Прості речі" режисера Олександра Ратія, а також фільм "Равлики" Марини Вроди, володарки Канської "Золотої пальмової гілки" за попередню короткометражну роботу "Крос".

Повнометражна програма складалася з кінострічок, створених в 2012-2014 роках: "Поводир" режисера Олеся Саніна, фільм "Істальгія" знятий за участі відомого австрійського актора і режисера Карла Марковича, фільм "Брати. Остання сповідь", а також кінокартина "Молитва за гетьмана Мазепу" режисера Юрія Іллєнка. Культурну програму доповнив творчий вечір актора Олексія Горбунова, який також презентував фільм "Істальгія".

"Дні українського кіно в Мюнхені" — це важлива подія для українського кінематографу, подібні ініціативи допомагають донести не лише вузькому колу професіоналів, але і звичайному європейському глядачеві українське кіно, культуру, що особливо актуально сьогодні.

Крім культурної місії "Дні українського кіно в Мюнхені" носять і благодійний характер. Адже всі кошти, зібрані від продажу квитків, організатори передадуть на потреби дітей, що постраждали від військових подій на сході України.

Зараз ви читаєте новину «"Дні українського кіно" викликали ажіотаж в Мюнхені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі