пʼятниця, 28 жовтня 2016 15:32

Дмитро Павличко закликав провести референдум про вступ України до НАТО
5

Фото: Тарас Подолян

27 жовтня у Будинку звукозапису Національної радіокомпанії відбувся літературний вечір "Червоне – то любов, а чорне – то журба" з нагоди виходу 2-томника Дмитра Павличка "Спогади".

Ведучим вечора був Михайло Слабошпицький. Виступали Юрій Щербак, Володимир Огризко, Борис Тарасюк, Павло Мовчан, Микола Жулинський та Іван Заєць.

"Спогади — це найвразливіший жанр літератури. У романі самого автора не видно, його персонажі можуть бути якими завгодно. А у спогадах саме автор стає головною дійовою особою. Саме тому українська мемуаристика така бідна", - сказав Михайло Слабошпицький.

Розповідати про видання Дмитро Павличко не схотів.

"Говорити про 2-томник "Спогади" сьогодні не буду. Зроблю це, коли закінчу третій том. Почав над ним працювати", - додав Дмитро Васильович.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якби Слабошпицький став президентом, ми давно були б у Європі" — Дмитро Павличко

Натомість він закликав президента Петра Порошенка подати заявку на вступ України до НАТО і провести всеукраїнський референдум.

"Дякую, що ви прийшли. У вашій присутності хочу звернутися до Петра Порошенка і сказати про те, що мені сьогодні найбільше болить", - почав свій виступ Дмитро Павличко.

"Шановний головнокомандувач Збройними силами Петре Олексійовичу, мене насторожують слова генсека НАТО Йенса Столтенберга. Він сказав, що серед натівських держав немає згоди щодо вступу України до цієї організації. Я, думаючий українець, закликаю вас негайно подати заявку і провести референдум про вступ України до НАТО. За своєю політичною діяльністю, збройним опором російському агресорові, ми вже сьогодні — натівська держава", - сказав він.

У залі виступ Павличка зустріли оплесками.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Павличко закликав провести референдум про вступ України до НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі