середа, 30 травня 2012 11:42

Для євровболівальників готують "потьомкінські лікарні"

Для євровболівальників готують "потьомкінські лікарні"
Олександрівська лікарня. Фото: photo.golosua.com

Заради вболівальників, які приїдуть на матчі Євро-2012, Олександрівська лікарня в центрі Києва припинить прийом термінових хворих, а 7 червня, за день до старту чемпіонату, випише пацієнтів зі стаціонару

"31 числа поточного місяця наша лікарня припиняє госпіталізацію всіх ургентних та планових хворих. А до 7 червня мають одужати всі, хто зараз хворий ", - повідомив головний лікар Роман Василишин, передає ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Януковичу вигідна ізоляція українців від Європи

Олександрівську лікарню вибрали базовою для іноземців, оскільки вона найближча до стадіону. Головний лікар просить потерпіти. "Це всього один місяць, це честь нашої держави", - переконує медик.

До 8 червня лікарню повинні підфарбувати, відмити, замінити всі незрозумілі написи. На 100% готовий тільки інфекційний корпус - він 6 років стояв довгобудом, а зараз ударними темпами його закінчили.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземців лякають КДБ та 10 роками ув'язнення

Європейці не побачать ні ліжок з сітками, ні старого білизни, ні списків з ліками, за якими потрібно збігати в сусідню аптеку. Для позитивних вражень гостей персонал клініки півроку вивчав англійську.

При цьому фанатів чекають з медичними страховками, але якщо у вболівальника напідпитку не витримає серце, страхова компанія не відшкодує вартість медичних послуг. В такому випадку ситуацію врятують готівку, кажуть лікарі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці заплатять 1,3 мільйона за фуршети Литвина

Разом з тим пацієнти, яких не попередили про "виселення" найближчим часом, не вірять, а ті, хто знає - обурюються.

У березні МОЗ визначило медустанови, які будуть задіяні під час Євро-2012 - в кожному місті буде діяти не менше 3 лікарень, в яких будуть обслуговуватися цільові групи УЄФА. Причому в Києві і в Донецьку до загального списку експерти порекомендували додати по 2 медустанови. У столиці це буде клінічна лікарня "Феофанія" і Центральний військовий госпіталь.

Зараз ви читаєте новину «Для євровболівальників готують "потьомкінські лікарні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути