пʼятниця, 26 грудня 2014 12:08

Держкіно опублікувало попередні результати конкурсу кінопроектів

Держкіно опублікувало попередні результати конкурсу кінопроектів

Стали відомі результати голосування експертів, які обирають кінопроекти для подальшого державного фінансування. В сьомому пітчінгу, організованому Державним агентством України з питань кіно, брали участь кінематографісти, що працюють в ігровому, документальному та анімаційному кіно, пише Cultprostir.

За офіційними даними всього в рамках конкурсу було розглянуто 73 кінопроекти. Серед ігрових стрічок найбільшу кількість балів (44) набрав "Люксембург" Мирослава Слабошпицького. Згодом Держкіно оголосить остаточний список фільмів, що отримають державне фінансування 2015 року.

"Система пітчингів мені до душі. Сам по собі відкритий спосіб захисту проекту демократичний і, дійсно, дуже важливий для всіх учасників. Форма пітчингу дає можливість побачити і почути своїх колег на стадії ідеї. Без держпідтримки кіно просто зникне", - розповіла Cultprostir Юлія Лазаревська, учасниця пітчінгу. На розгляд експертної комісії цього року був представлений проект документального фільму Юлії Лазаревської "Довженко і війна".

Зараз ви читаєте новину «Держкіно опублікувало попередні результати конкурсу кінопроектів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі