вівторок, 30 вересня 2014 12:25

День Тбілісі в Києві відсвяткують з літературною програмою

День Тбілісі в Києві відсвяткують з літературною програмою
Фото: cultprostir.com.ua

4-5 жовтня у Києві на Андріївському узвозі втретє відбудеться день Тбілісі. Свято грузинської культури пройде зі співами, національними танцями, стравами і вином, повідомляє Cultprostir.

Цьогорічна "Тбілісоба" матиме й літературну програму. До неї увійдуть наступні події: вітальне слово від представників Посольства Грузії в України; презентація українського перекладу бестселера №1 у Грузії − книги грузинського письменника Дато Турашвілі "Покоління джинс. Втеча з СРСР". За участі перекладача Гіо Арабулі; "Гра у войнушку" − презентація першого українського видання роману сучасного грузинського автора; розмова про роман сучасного грузинського письменника та сценариста Аки Морчіладзе "Прогулянка на війну"; бесіда із Сергієм Грабарем про книжку новел "Поводир". Читання уривків.

Про особливості літературної частини дня Тбілісі у Києві Cultprostir розповіла куратор програми Поліна Городиська:

"Літературну програму "Тбілісоби-2014" вирішили присвятити актуальній грузинській прозі, бо цього року маємо аж три нових переклади сучасних грузинських романів. Роман драматурга і письменника Баси Джанікашвілі "Гра у войнушку" (видавництво "Кальварія") став першим в Україні перекладом з грузинської за роки незалежності. Не менш свіжими є переклади роману Аки Морчіладзе "Прогулянка на війну" та бестселера №1 у Грузії − книги Дато Турашвілі "Покоління джинс. Втеча з СРСР". Презентація відбуватиметься за участі перекладачів та видавців цих романів, тож маєте можливість дізнатися не тільки про зміст та проблематику творів, а й послухати цікаві історії з кухні перекладу та співпраці з авторами. Запрошуємо також готувати питання. Авторам найцікавіших передбачено подарунки. Подбали також про приємний бонус − перші гості події матимуть можливість скоштувати смачного грузинського вина".

Зараз ви читаєте новину «День Тбілісі в Києві відсвяткують з літературною програмою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі