вівторок, 20 березня 2012 16:29

День народження Ліни Костенко відзначили флеш-мобами

День народження Ліни Костенко відзначили флеш-мобами

Вчора, 19 березня поетеса Ліна Костенко святкувала свій 82-й день народження.

З цього приводу інтернет-сайти та соціальні мережі публікують розвідки, привітання та фотографії поетеси. Прихильники творчості Костенко через соціальні мережі організували флеш-моби у великих містах України.

За словами дочки Ліни Костенко, культуролога Оксани Пахльовської, поетеса вражена таким привітанням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Книжки Ліни Костенко і Юрія Андруховича позмагаються за першість

"Їй теж потрібен час, щоб це зрозуміти і психологічно, так би мовити, охопити. Що реакція в неї однозначно позитивна – це так. Мама дуже любить молодь, ставиться до неї з цікавістю, солідарністю, а часто з болем і тривогою. Тому такий діалог, який Ви і Ваші однолітки запропонували, – це щось зовсім нове", - написала вона у відповідь ініціаторам акції.

У Києві, Львові, Одесі, Вінниці, Ужгороді та інших містах відбулися студентські флеш-моби. Молодь гуртом читала вірші Ліни Костенко, роздавали листівки з її поезією та закликали читати її твори.

Ліну Костенко вважають однією з трьох найбільш впливових письменників України. До того ж, вона ввійшла в 2011 році до рейтингу "200 найвпливовіших Українців".

 

Зараз ви читаєте новину «День народження Ліни Костенко відзначили флеш-мобами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі