вівторок, 17 травня 2016 13:15

Цьогорічного Букера отримала південнокорейська письменниця

Цьогорічного Букера отримала південнокорейська письменниця
Хан Канг. Фото: Reuters

Міжнародна Букерівська премія 2016 року присуджена письменниці з Південної Кореї Хан Канг за роман "Вегетаріанка", а також перекладачці Деборі Сміт

Про це повідомляє "Укрінформ" з посиланням на The Guardian. У романі йдеться про домогосподарку, яка, побачивши дивний сон, вирішує перестати їсти м'ясо, через що стикається з агресивною реакцією з боку чоловіка, батька й оточуючих.

"Вегетаріанка" – перший перекладений англійською мовою роман Хан Канг. Журі конкурсу назвало твір "точним, тривожним і чудово написаним", "вражаючою сумішшю краси і жаху".

Переклад "Вегетаріанки" став першим для Сміт, яка почала вивчати корейську мову лише сім років тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угорський письменник став лауреатом Міжнародної Букерівської премії

Міжнародна Букерівська премія вручається з 2005 року. Спочатку її вручали раз на два роки за книги, які написані англійською або перекладені нею. З 2016 року премію вручають за одну перекладену англійською книгу, причому приз у 50 тисяч фунтів ділиться порівну між автором і перекладачем.

Нагадаємо, 2015 року лауреатом престижної літературної премії The Man Booker Prize став письменник з Ямайки Марлон Джеймс за роман "Коротка історія семи вбивств".

Зараз ви читаєте новину «Цьогорічного Букера отримала південнокорейська письменниця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі