вівторок, 09 квітня 2013 16:10

"Чиновники керувати балетом не повинні" - Микола Цискарідзе

"Чиновники керувати балетом не повинні" - Микола Цискарідзе
Микола Цискарідзе. Фото: ИТАР-ТАРС

Прем'єр Большого театру Росії Микола Цискарідзе, 39 років, вважає: якщо з українського балету піде Денис Матвієнко, це мистецтво в Україні регресуватиме.

"Ситуацією з Денисом я дуже здивований, тому що мені здавалося, що навпаки українська сторона дуже зацікавлена в тому, щоб Денис повернувся. Дуже дивно. Два роки тому на моїх очах міністр культури України умовляв Дениса Матвієнка повернутися на батьківщину і очолити балет. Мені здається. що події останніх півтора років мали б переконати діячів культури в тому, що це на благо. За останні 25 років кількість іноземних запрошених була настільки великою, якої я не спостерігав за весь пострадянський період. Багато моїх партнерок вийшли з Київського училища. Я знаю, що тут відбувається", - прокоментував російський танцівник.

Цискарідзе зазначає, що чиновники, які усувають митців від керівництва театром, дбають лише про політику, а не про розвиток мистецтва.

"У всьому світі іде тенденція до того, що чиновники, які не мають відношення до мистецтва, хочуть очолювати крупні театри. Не повинні чиновники, адміністратори влізати в художню політику".

Зараз ви читаєте новину «"Чиновники керувати балетом не повинні" - Микола Цискарідзе». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі