середа, 03 червня 2015 15:36

Цикл романів Кінга "Темна башта" екранізує данський режисер

Цикл романів Кінга "Темна башта" екранізує данський режисер

Данський режисер Микола Арсель стане режисером циклу романів Стівена Кінга "Темна вежа (The Dark Tower). Про це пише видання Deadline.

За виробництво проекту взялася кінокомпанія Sony Pictures Entertainment. Раніше його вже намагалися зняти студії Universal і Warner Bros, але з різних причин вони залишали проект, в основному через вартість стрічки.

Арсель — великий шанувальник Кінга. Коли жив у Данії, він вивчив англійську спеціально, щоб прочитати книги Кінга в оригіналі. Це вразило продюсерів.

На головну роль претендують Хав'єр Бардем і Рассел Кроу.

Микола Арсель відомий по фільму "Королівський роман" (2012). За цю картину він отримав два "Срібного ведмедя" Берлінського кінофестивалю і висувався на "Оскар" і "Золотий глобус" у номінації "Найкращий фільм іноземною мовою". Також Арселя написав сценарій для скандинавській версії "Дівчини з татуюванням дракона".

"Темна вежа" - цикл романів Кінга, написаний на стику фентезі, жахів, наукової фантастики, вестерну і інших жанрів. Серія розповідає про мандри стрілка Роланда Дискейна у пошуках Темної вежі.

Стівен Кінг - майстер гостросюжетної прози, який отримав прізвисько "Король жахів". Він опублікував понад 50 книг, у тому числі "Сяйво", "Діти кукурудзи", "Кладовище домашніх тварин", "Рита Хейуорт і порятунок з Шоушенка", "Зелена миля", "Ловець снів". Багато романи неодноразово екранізувалися.

Зараз ви читаєте новину «Цикл романів Кінга "Темна башта" екранізує данський режисер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі