вівторок, 17 липня 2012 13:39

"Це символ розставання людини зі своїм минулим" - новий кліп "Ляпісів"
5

Кадр з кліпу
Фото: Фото: Максим Голубчіков
Кадр з кліпу
Кадр з кліпу
Кадр з кліпу

16 липня 2012 відбулася прем'єра нового кліпу білоруської групи "Ляпис Трубецкой" на пісню під назвою "Залізний". Цей трек з альбому "Рабкор" заснований на реальній історії: як з'ясувалося, 20 років тому лідер "Ляпісів" Сергій Міхалок пережив стан клінічної смерті після передозування внутрішньовенним наркотиком.

"Цю пісню я написав рівно через 20 років після однієї реальної історії, яка зі мною сталася, - поділився Сергій Міхалок. - Я і мій друг Колт, один з перших мінських панків, потрапили в реанімацію Мінської лікарні швидкої допомоги після передозування джеффом - дуже популярним на початку 90-х самопальним наркотиком. Ми обидва більше доби перебували в стані клінічної смерті, а потім потрапили в спецзаклад для наркоманів, де зустрілися з багатьма людьми "наркотичної системи". З тими, хто колеться вже років 25, у кого купа відсидок і т.д. І от після всіх цих зустрічей ми вийшли на свободу і більше ніколи ні я, ні Колт не вживали ніяких наркотиків внутрішньовенно. За три тижні у нас повністю змінився світогляд. До цього ми жили під гаслом NoFuture і прагнули спробувати в цьому житті все, а вийшовши з лікарні, як це не банально звучить, спробували зайнятися справою. Я через 2 тижні вступив до інституту, у Колта теж життя склалося, він зараз працює репортером-оператором, часто знімає в гарячих точках, на Болотяній ось знімав. Тобто пісня "Залізний" це, звісно, метафора, але вона має реальні корені. Багато моїх друзів померли від наркотиків, багато стали системними наркоманами. А я навчився цінувати життя. Те, що я живу, це вже диво".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Білорусам заборонили слухати "Ляпіса Трубецького" і "ДДТ"

Кліп на трек "Залізний" зняв київський режисер Олександр Стеколенко. Ідея цього відео народилася у Стеколенка в січні 2012 року під час чергової подорожі по Непалу. Цікаво, що там же, в Непалі, два роки тому Стеколенко зняв кліп "Я вірю", з якого і почалася його співпраця з "Ляпісами". За словами режисера, під час роботи над "Залізним" його головним завданням було показати "голий вітальний драйв" групи "Ляпис Трубецкой".

Режисер розповів про роботу над відео: "В цьому кліпі ми принципово ставили перед собою завдання показати групу без масок. Без гриму, без спецефектів, без художнього світла, в тому одязі, в якому вони ходять на вулиці, грають концерти. Показати голий вітальний драйв групи "Ляпис Трубецкой" це практично все, чого ми хотіли досягти. Ми поставили концертний апарат у величезному ангарі, група грала пісню "Залізний", а ми знімали і так 7 годин поспіль! Друга лінія кліпу Міхалок-боксер теж не постановочна. Міхалок в ній відіграє Міхалка, ми просто зняли звичайний комплекс вправ, який він використовує на тренуваннях. Єдиний образ в цьому кліпі - це старі газети. Чесно зізнаюся, це парафраз одного старого радянського серіалу, в якому герой Сергія Шакурова у своїй теплушці лупив по газетах, щоб стати сильнішим. Для мене цей "бій з газетами" є символом розставання людини зі своїм минулим, причому не м'якого розставання, а різкого, агресивного що, як усі знають, і сталося з Міхалком. Що стосується палаючої голови в фіналі, єдиного відступу від реалістичного стилю цього кліпу, то це для мене символ внутрішньої революції".

29 серпня відбудеться світова прем'єра концертної програми "Рабкор Live" в Коктебелі (у той час як офіційно фестиваль стартує 30-го). Місцем проведення презентації стане розташована прямо біля моря фестивальний майданчик NuJazz, яка вміщає до 20 000 чоловік.

Зараз ви читаєте новину «"Це символ розставання людини зі своїм минулим" - новий кліп "Ляпісів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі