четвер, 01 листопада 2012 16:31

Брітні Спірс у костюмі міліціонерки показали на "Арт Київ"
7

Фото: Фото: Сергій Старостенко

"Наташу Заболотную поздравила с открытием, Соловьев экскурсию проводит. Довольные как слоны!", - каже подругам жінка вся у фіолетовому. 31-го жовтня вона прийшла до столичного "Мистецького Арсеналу" на відкриття Міжнародного форуму сучасного мистецтва "Art Kyiv contemporary". Цьогоріч подія проходить всьоме.

"До нас приїхало 25 галерей з шести країн світу, - каже в одному з залів директор "Мистецького Арсеналу" Наталя Заболотна. Вона у сукні морквяного кольору без рукавів. Постійно сміється. - Найбільший проект "Х.Десять" представили росіяни Олександр Виноградов і Володимир Дубосарський. Художники майже 20 років працюють у тандемі. Мені завжди здавалося, що "Виноградов-Дубосарський" - це подвійне прізвище одного художника. На другому поверсі показали 80 їхніх робіт. В одному проекті українці їх побачать першими за росіян".

Вздовж стіни висить робота художників "За відвагу". Має кілька десятків метрів довжини. Складається з 21-ї частини. На ній - святково одягнені ветерани Другої Світової війни з орденами і квітами. В іншому приміщенні картини Виноградова і Дубосарського з серії "На районі". Показали сюжети зі щоденного життя окраїн Москви - Брітні Спірс в образі працівниці відділку міліції у міні-спідниці закинула ногу на ногу, дівчина у короткій сукні переходить дорогу, чоловіки на подвір'ї будинку святкують День десантника.

"Центром форуму став живопис. Але не варто чекати на традиційні картини з пізнаваними образами", - каже куратор українського проекту "Виключно живопис. Новітній український фігуратив" Олександр Соловйов. У його рамках представили картини Арсена Савадова, Василя Цагалова, Олександра Ройтбурда, Максима Мамсікова.

140 робіт засновника оп-арту Віктора Вазарелі привіз його угорський колекціонер. Вазарелі використовував оптичні прийоми обману зору. Завдяки поєднанню кольорів і графічних форм складається враження руху, трансформації зображення.

Італійську платформу представили відомі галереї з Італії. Також на мистецькому форумі можна відвідати лекції художників та кураторів, подивитися документальні фільми.
Подія триватиме до 18 листопада. Вхід - 50 грн.

Зараз ви читаєте новину «Брітні Спірс у костюмі міліціонерки показали на "Арт Київ"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі