вівторок, 21 жовтня 2014 13:33

Британський графітчик Бенксі намалював пародію на "Дівчину з перловою сережкою"

 

У британському Брістолі з'явилося нове графіті вуличного художника Бенксі. Портрет дівчини був намальований на стіні будівлі в міській доці Albion Dockyard. Фотографія арт-роботи опублікована на офіційному сайті графітчика.

Графіті безпосередньо відсилає до найбільш відомій картині живописця Яна Вермеєра "Дівчина з перловою сережкою". "Сережкою в вусі зображеної дівчини Бенксі зробив встановлений на будівлі ящик сигналізації. Стріт-арт отримав назву "Дівчина з проколоті вуха" (The Girl with the Pierced Eardrum).

У середині жовтня вуличний художник потрапив під увагу ЗМІ з іншою роботою - графіті "Арт-буф" в Фолкстоне. Невідомі примальовували до зображення фалос.

Бенксі - британський вуличний художник, особу якого досі не встановлена. Його графіті стали з'являтися на вулицях з початку 1990-х років. В даний час роботи Бенксі оцінюються в мільйони доларів і значно збільшують вартість нерухомості, на яких розміщені, тому їх псування кваліфікується як вандалізм. "Фірмовим стилем" Бенксі вважається використання трафаретів. Про життя анонімного художника знятий фільм "Вихід через сувенірну лавку".

Зараз ви читаєте новину «Британський графітчик Бенксі намалював пародію на "Дівчину з перловою сережкою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі