вівторок, 16 квітня 2013 17:16

Бандурист: "Якщо людей годувати музикою-лайном – вони не знатимуть доброго смаку"

Бандурист: "Якщо людей годувати музикою-лайном – вони не знатимуть доброго смаку"
Бандурист вважає, що українці обмежені у виборі хорошої музики. Фото: Юлія РУДЕНКО

Відомий український бандурист, кобзар і лірник Тарас Компаніченко переконаний, що людям повинні показувати альтернативу в музиці, а не годувати лише лайном.

Про це він розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Я пам'ятаю, як ми виступали у Харкові на презентації книги Ліни Костенко "Записки українського самашедшого", – говорить музикант. – Приїхала маса людей, місцева інтелігенція. Було дійство в оперному театрі. Тисяча не вміщається, люди стояли у проходах. Реакція на наші пісні була дуже гарна. А після виступу люди встали. Коли вели нас у гримерку, показували "сатанинські іконостаси", типу Алєгрових та інших "заєзжих гастрольоров". І працівниця театру сказала, що на жодному концерті стільки людей не було, як на нашому".

Бандурист вважає, що українці обмежені у виборі хорошої музики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В Україні платять за зраду. Наскільки ти зрадиш – стільки й отримаєш грошви" - Компаніченко

"Повинна бути альтернатива і люди мають право про неї знати. Говорять, що вишуканий смак – інтелектуальний харч для гурманів. Але якщо годувати людей лише лайном, то вони і не знатимуть доброго смаку. Здорова їжа для всіх, просто потрібно знати, що вона без ГМО. Тобто хороша музика є доступною і можна співати разом, адже це важлива спільна дія", – зазначив Компаніченко.

За його словами, у сучасному світі забагато фонової музики, і вона перестала бути святинею.

"Акустика – найкраще підзвучення. Не потрібно штучних мікрофонів. Люди уже і від цього відвикли. Коли звучить музика, просто треба, щоб було тихо. Потрібно повернути музиці сакральну функцію", – підсумував кобзар.

Зараз ви читаєте новину «Бандурист: "Якщо людей годувати музикою-лайном – вони не знатимуть доброго смаку"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі