четвер, 04 квітня 2013 10:51

Антін Мухарський напише про "донецький х..."

Антін Мухарський напише про "донецький х..."
Фото: Андрій Шматов

Письменник і співак Антін Мухарський, який нещодавно презентував книгу "Смерть малороса", обіцяє цього року ще дві книжкові новинки.

У травні, каже Антін, вийде книжка про колективне усвідомлення бандитського менталітету: "А пісатєль-то плодовітий! Я так довго тримав це в собі. Я насправді більше ніж 20 років письменник. Просто ніхто не знав про це - все в шухляду. Дружина каже: "Вже скоро шкарпетки не буде де тримати - всі шухляди паперами забиті". У мене із Божою допомогою і "Нашим форматом" на травень на "Книжковий Арсенал" планується вихід книжки, яка називається "Після злучення тварина сумна". Перша повість у книзі називається "Донецкий х...". Там ідеться про колективне уособлення бандитського менталітету, яке я досліджував емпіричним шляхом".

Письменник каже, що не боїться епатувати: "Українці чого бояться - бояться робити вчинок. Людина постійно знаходиться у стані: вчинити - не вчинити? Що подумають? Що скажуть? Як поставляться? У вирі своїх власних рефлексій і роздумів".

Восени ж Антін обіцяє вихід у світ "Жлобюології".

"Це велика книга, в якій зібрані 33 інтерв'ю українських письменників, який я запрошую поміркувати над поняттям "жлоб". Андроухович, Жадан, Винничук, Жолдак, Іздрик, Прохасько розмірковують. Це явище, яке роз'їдає країну і є тим замочком, який висить на тому зачарованому колі, який треба зламати і отримати якусь іншу територію. Це жлобство треба в собі прийняти, зрозуміти, що "я жлоб", і почати його бити в собі".

Зараз ви читаєте новину «Антін Мухарський напише про "донецький х..."». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі