неділя, 09 вересня 2012 00:21

Американка купила оригінал Ренуара на блошиному ринку за кілька доларів

Американка купила оригінал Ренуара на блошиному ринку за кілька доларів
Potomack Company

Відвідувачка блошиного ринку в США заплатила кілька доларів за картину, яка, як з'ясувалося пізніше, належить пензлю французького імпресіоніста П'єра Огюста Ренуара. Про це 7 вересня повідомляє The Huffington Post.

Мешканка Долини Шенанду (Shenandoah Valley) в штаті Вірджинія придбала картину в комплекті з лялькою і пластмасовою коровою півтора роки тому. Всі ці речі лежали в одній коробці і коштували сім доларів (за даними BBC News ціна становила близько 50 доларів). Як зізналася покупниця, їй найбільше сподобалася рамка картини, а зображення вона планувала вийняти. Нічого з вмісту коробки в результаті не стало в нагоді, і нещодавно жінка вирішила викинути непотрібні речі. Перед цим вона за порадою своєї матері віднесла картину на оцінку.

В аукціонному домі Potomack Company, куди жінка принесла полотно, їй повідомили, що вона, вочевидь, купила "Пейзаж на березі Сени" ("Paysage Bords de Seine") пензля Ренуара, написаний приблизно в 1879 році.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чехії вкрали картини Ренуара і Пікассо. Вартість викраденого - $21 млн

Оцінювач аукціонного дому пояснив The Huffington Post, що полотно відразу ж здалася йому цінним. Він знайшов назву картини на її зворотному боці, а потім відшукав полотно з такою ж назвою в каталозі робіт Ренуара. Пізніше оцінювач перевірила свою здогадку в Національній галереї мистецтва у Вашингтоні, а також проконсультувався з експертом по творчості Ренуара.

Жінка, яка купила роботу Ренуара, побажала зберегти своє ім'я в таємниці і воліла виставити полотно на продаж. За картину планують виручити не менше ста тисяч доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іноземці купують на блошиному ринку олімпійських ведмедиків

Полотно "Пейзаж на березі Сени", вочевидь, потрапило в США в 1926 році разом з колекціонером картин Ренуара Хербертом Меєм (Herbert May). Як саме полотно виявилося на блошиному ринку, невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Американка купила оригінал Ренуара на блошиному ринку за кілька доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі