вівторок, 30 вересня 2014 14:05

"Я можу побажати Росії швидше вийти з цього мороку" - Сенцов

"Я можу побажати Росії швидше вийти з цього мороку" - Сенцов

29 вересня, суддя Лефортовского райсуду Москви Маргарита Котова продовжила українському кінорежисерові Олегу Сенцову термін утримання в СІЗО "Лефортово" до 11 січня 2015 року.

Під час судового засідання Олег Сенцов заявив: "Я не знаю, Державна дума прийняла закон, що забороняє сміятися в цирку? Вона може це зробити. Але я не можу зрозуміти, чому ви з серйозними обличчями сприймаєте те, що тут відбувається. Це вистава.

Я не буду в черговий раз заявляти про свою невинність, говорити, що все це сфальсифіковано і політично обгрунтоване, про те, що застосовувалися до мене різні заходи впливу. Я про це вже говорив, повторюватися нічого.

Слідство йде добре, вже 18 томів підшито, слідчі браво працюють, я дуже за них радий. З нових новин, що там прослизають, - що я хотів випустити ракету по Верховній раді Криму з радіоактивною начинкою. Я з нетерпінням чекаю виявлення цієї ракети, моїх знімків на її тлі і відбитків пальців - ну як, все щоб було гарно.

Слідчі органи, слуги закону займаються такою маячнею, але не можуть вже чотири місяці за моєю заявою знайти оперативників, які мене катували, знущалися і били. Присутні тут слідчі знають їх в обличчя, але їх знайти неможливо: це як зловити самого себе - це нереально. З таким же успіхом можна глянути в унітаз, запитати: "Хто катував Сенцова?" Відповіді не буде.

Тому можна навіть не витрачати на це час, як не витрачати час і на питання, що робили і за що загинули псковські десантники під Донецьком, яких зараз ховає таємно нишком ваша країна.

Я не знаю: от ви, державні службовці, - як ви вважаєте, що система, побудована на такій тотальній брехні, триматиметься вічно? Навіть ваші керівники - які ще бігають по палубі потопаючого корабля і надувають щоки, роблять вигляд, що все добре, - не розуміють, що він вже йде повільно до дна.

Тому я можу побажати Росії швидше вийти з цього мороку і стати нарешті вільною. А всі, у кого совість нечиста, можуть починати вчити, як правильно пишеться слово "люстрація". У мене все".

Про це повідомляє видання "Грани.ру".

Нагадаємо, що Олег Сенцов був викрадений в Сімферополі 10 травня співробітниками ФСБ. В той же день він зазнав тортур в захопленому окупантами главку СБУ. Пізніше він був доставлений в московський СІЗО "Лефортово".

За твердженням слідства, Сенцов організував терористичну групу. В неї нібито входили лівий активіст Олександр Кольченко, юрист Геннадій Афанасьєв і історик Олексій Чирній. Сенцов і Кольченко провину не визнають. Афанасьєв і Чирній, на відміну від них, дали свідчення, вказавши на Сенцова як на організатора угруповання.

У п'ятницю суд продовжив арешт Кольченка до 16 січня 2015 року.

Зараз ви читаєте новину «"Я можу побажати Росії швидше вийти з цього мороку" - Сенцов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі