субота, 03 грудня 2016 18:22

5 найцікавіших прем'єр наступного тижня
6

 

Всі очікувані кінопрем'єри тижня об'єднає одна дата – 8 грудня. Режисерський дебют голлівудської зірки Юена Макгрегора (відомий як виконавець ролі Обі-Ван Кенобі у "Зоряних війнах) "Американська пастораль" змусить поплакати над одвічною проблемою батьків та дітей. Нова французька комедія з Омаром Сі "2+1" - над нею посміятись. "Кімната розчарувань" з Кейт Бекінсейл відповідатиме назві й налякає усіма можливим штампами фільм-жахів. Шанувальників українського кіно чекатиме сліпе кохання та революційні настрої: фільм "Моя бабуся Фані Каплан" вийде в широкий прокат.

"Американська пастораль" (США, Гонконг, реж. Юен МакГрегор)

 

"Неси війну додому, крихітко" – під таким гаслом в кінці 1960-тих антивоєнні активісти здійснювали терористичні атаки та замінування в США.

Бо не всі згодні відправляти своїх чоловіків та синів під кулі В'єтнамської війни. До цього моменту життя Сеймура (Юен МакГрегор) скидалось на зразкову історію успіху. Престижна освіта та служба в армії, одруження з колишньою королевою краси Дон (Дженіфер Конеллі) та успадкування фабрики від заможних батьків. Роки комфорту і благополуччя залишаються в минулому, коли 16-літня донька Мері долучається до радикальної терористичної організації. Дівчина бере участь у підриві поштового офісу, під час якого гине людина. "Американська пастораль" - режисерський дебют голівудського актора Юена Макгрегора. Фільм - екранізація однойменної книги лауреата Пулітцерівської премії 1997 Філіпа Рота.

"Музичне попередження Боба Ділана до батьків контркультурних дітей - "Your sons and your daughters are beyond your command" ("Ваші сини та дочки більше не слухаються вас") - часто відвідує головного героя "Американської пасторалі". Дико нерівномірна адаптація, якій не вдається охопити велич роману Філіпа Рота про прірву між поколіннями. Але все ж режисерський дебют Юена Макгрегра віднаходить своє власне емоційне ядро, оповідаючи як норовлива дочка руйнує видимість ідеального життя свого батька" - Sreendaily

"Я, Деніел Блейк" (Великобританія, Франція, Бельгія, реж. Кен Лоуч)

 

Самотній вдівець Деніел Блейк (Дейв Джонсон) більше 40 років пропрацював на лісопилці в Ньюкаслі. Після важкого серцевого нападу йому заборонили повертатись до роботи. Вся надія на державу, яка має сплатити Деніелу пристойну пенсію. Попри медичний висновок, держустанови визнають Блейка здоровим і відправляють на пошуки нової роботи. Єдиною підтримкою йому стає матір-одиначка Кеті. Обидва вступають в нещадну у своїй абсурдності боротьбу з бюрократичною машиною. Cтрічка класика англійського кінематографу Кена Лоуча цього року здобула "Золоту пальмову гілку" 69 Каннського фестивалю.

"Протягом більше 50 років, Кен Лоуч робить соціально-реалістичні драми, пов'язані між собою однією темою - жалісливим спостереженням за боротьбою робітничого класу. Кругозір цих людей тримається на таких фундаментальних поняттях як будинок, робота та їжа на столі. Але їх відсутність і зіткнення з ворожою системою — не справжня причина нещасть героїв" - Hollywood Reporter

"2+1" (Франція, Великобританія, реж. Х'юго Желен)

 

Зворушлива комедія оповідає про пригоди безвідповідального гульвіси Самюеля (Омар Сі). Одна з численних подружок хлопця Крістін (Клеманс Поезі) з 'являється з дитиною на руках. Тікаючи за безтурботним життям до Лондону, вона поспішно залишає немовля Самюелю. Пошуки втікачки не приносять результатів, Самюель вирішує виховати доньку Глорію самотужки. Минає 8 років і Крістін повертається, щоб пред'явити свої права на дитину. Чи вдасться героям влаштувати сімейне щастя на трьох?

Оригінальна назва фільму "Завтра все почнеться". Як "2+1" фільм Г'юго Желена переклали вітчизняні прокатники: драматична комедія "1+1" з Омаром Сі в головній ролі мала великий глядацький успіх. Легка французька комедія з темношкірою зіркою змусить поглянути на питання батьків та дітей з позитивного боку.

"Фільм наповнений тонкощів, від сміху до сліз" - SensCritique

"Кімната розчарувань" (США, реж. Ді Джей Карузо)

 

- Почнемо все спочатку, - каже героїня стрічки у виконанні Кейт Бекінсейл.

В цьому фільмі жахів актрисі дісталась роль матері сімейства, яке переїжджає до нового будинку. Радість новосілля затьмарюють дивні явища, які відбуваються у домі. Прояви полтергейсту та з`яви привидів штовхають героїню на межу божевілля. Зловісна причина жахіть криється за дверима однієї з зачинених кімнат, ключа до якої й має підібрати жінка.

"Названий "Кімнатою розчарувань" фільм повністю виправдовує свою назву, об'єднуючи в собі всі кліше хоррор-сторіз – від моторошного старого будинку до заплутаних стосунків неблагополучної родини. Замість цього фільму краще передивіться "Привидів" або "Сяйво" в 17-й раз, чи принаймні їх трейлери. - The Wrap

"Моя бабуся Фані Каплан" (Україна, реж. Олена Дем'яненко)

 

Фільм розпочинається з розслідування. Українська журналістка приїжджає в передмістя Парижу, щоб знайти онука Фанні Каплан. Старий дає прочитати дівчині щоденник своєї бабці, з якого стає відомо про почуття Фанні (Катерина Молчанова) до анархіста Віктора Гарського (Іван Бровін). Гарський організовує теракт, поранена Фанні бере провину на себе. Морок довкола Фанні густішає ще й фізично: крім 10 років таборів, жінку підриває згасаючий зір. Після звільнення вона знайомиться з Дмитром Ульяновим, братом Володимира Леніна.

Історична мелодрама від режисерки Олени Дем'яненко цього року була визнаною найкращою українською стрічкою Одеського міжнародного фестивалю. А також отримала нагороду Лондонського фестивалю Crystal Palace в номінації "найкращий іноземний фільм.

Зараз ви читаєте новину «5 найцікавіших прем'єр наступного тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі