неділя, 23 вересня 2012 18:17

21-річна киянка Ніна Геря встановила два силові рекорди України
23

Фото: Фото: Тетяна ЗАРОВНА

23 вересня у Донецьку 21-річна київська спортсменка Ніна Геря встановила відразу два силові рекорди - обидва занесені в категорію "спорт, спецпідготовка".

Ніна пронесла металевий щит вагою 152 кг за 37 секунд на відстань 28 метрів 32 см. І за 24,3 сек. подолала 40 метрів із дерев'яним колодязем вагою 200 кг.

Тренер спортсменки Михайло Гераскевич допускає, що ці досягнення є світовими, але оскільки на фіксацію не прибули реєстратори книги Гіннеса (яких чекали), рекорди офіційно зараховані як досягнення нашої країни.

Ніня Геря, яку називають найсильнішою дівчиною планети, на публіці виступила вперше. Показала вправи, які зазвичай виконує в спортзалі на снарядах, що вважаються виключно чоловічими. Після закінчення виступу Ніни ці снаряди прибирали 5-6 асистентів чоловіків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири тисячі разів віджався від підлоги 7-річний школяр

Була спроба встановити третій рекорд із 300-кілограмовим "коромислом", але Ніні перешкодила нещодавня травма. До речі, на рахунку дівчини вже п'ять світових рекордів.

У силовому шоу також виступив чемпіон СРСР 58-річний Олександр Дідовець, який виховав 12 майстрів гирьового спорту - він балансував на відкритій долоні руки двома гирями вагою 24 кг кожна, і віджимав двома руками відразу дві гирі по 32 кг, утримуючи кожну догори дном. І Сергій Романчук - володар титулу "найсильніша кисть планети" - він штовхав на швидкість покришку вагою 350 кг.

Силові рекорди відбулися в рамках Міжнародного фестивалю ковальського мистецтва, який пройшов у Донецькому парку кованих фігур. Цьогоріч на фестивалі, крім традиційного майстер-класу та виставки-продажу унікальних за красою речей, зроблених руками ковалів, продемонстрували виставку-колекцію гирь Олега Мороза з Полтави. У зібранні Олега Мороза - 110 гирь IV-XX століть, загальною вагою 2 тонни. 23 вересня гирьову колекцію полтавця також офіційно внесли до Книги рекордів України.

Зараз ви читаєте новину «21-річна киянка Ніна Геря встановила два силові рекорди України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути