вівторок, 18 вересня 2012 05:30

Чотири тисячі разів віджався від підлоги 7-річний школяр

Автор: фото З САЙТА WWW.kievtv.com.ua
  Киянин Андрій Косташ сідає на шпагат під час розминки. Аби побити рекорд України, від підлоги віджимався дві години
Киянин Андрій Косташ сідає на шпагат під час розминки. Аби побити рекорд України, від підлоги віджимався дві години

Киянин 7-річний Андрій Косташ встановив всеукраїнський рекорд — віджався від підлоги 4 тис. разів.

— До рекорду я спеціально не готувався, лише підтримував форму — віджимався по тисячі разів щодня, — каже Андрій.

2 год. школяр віджимається від підлоги, час від часу міняє положення рук, щоб задіяти різні групи м'язів. Підтримують Андрія батьки, вони ж рахують кількість віджимань. На одне йде 2 с.

— У него была пупочная грыжа и многие врачи рекомендовали заниматься спортом, качать пресс, — каже Олександр Косташ, батько хлопчика. — Син почав тренуватися, коли йому виповнилося 5 років. Записався на карате. Через два місяці занять привіз зі змагань свою першу золоту медаль. Тепер займається спортивною гімнастикою, записався на акробатику на пілоні. Бити рекорд вирішили на віджиманнях, бо вдома син може робити такі вправи без перерви кілька годин. 4 тисячі разів — для нього не межа. Його домашній рекорд — 6,5 тисячі. Андрій трохи розчарувався, що не зміг віджатися більше, коли фіксували рекорд. Але син трохи застуджений, тому м'язи ослаблені.

Попередній український рекорд був 1,7 тис. віджимань. Його поставив на рік старший від Андрія хлопець.

— Син мріє колись перевершити досягнення грузинського інженера, який за добу віджався понад 44 тисячі разів. Я впевнений, що скоро йому це вдасться.

Щоранку Андрій їсть вівсяну кашу з горіхами і фруктами, двічі на місяць обстежується в лікаря. Скоро поставить новий рекорд — 100 віджимань за 1 хв.

Андрій — чемпіон України з карате. Знімається в кіно. Поспішав встановити рекорд, бо за кілька днів їде до Варшави на зйомки нового фільму. Усі зароблені гроші батьки кладуть на банківський рахунок сина — на майбутнє.

25 годин набиває м'яч

Торік 11-річний Євген Кавуненко із села Верхівцеве на Дніпропетровщині присів 2,9 тис. разів за 1 год. До рекорду він готувався з 4 років. 7-річним присідав по 2 тис. разів за 1 год. Увійшов до Книги рекордів України.

Киянин 20-річний Денис Ковальчук набиває ногою м'яч 25 год. без перерви. Він подав заявку до Національного реєстру рекордів України. У 14 років Денис із товаришем побився об заклад на джинси, що наб'є 10 тис. разів, і виграв.

2009-го сестри-двійнята 15-річні Тетяна і Наталія Сироти із Запоріжжя стали найсильнішими підлітками в Україні. На міських змаганнях із важкої атлетики Тетяна при вазі 65 кг підняла в присіданні штангу вагою 140 кг, Наталія 105 кг при власних 63 кг.

 

Зараз ви читаєте новину «Чотири тисячі разів віджався від підлоги 7-річний школяр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути