пʼятниця, 29 квітня 2016 06:10

У рок-групи Nazareth новий вокаліст

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Гітарист Джим Маррісон (ліворуч) у шотландському рок-гурті ”Назарет” грає з ­1994-го. В Україні бував не раз, йому ­подобається архітектура Одеси, ­смачна їжа та пиво. Вокаліст Карл Сентанс у нашій країні вперше. У групі він замінив 69-річного Дена Маккафферті
Гітарист Джим Маррісон (ліворуч) у шотландському рок-гурті ”Назарет” грає з ­1994-го. В Україні бував не раз, йому ­подобається архітектура Одеси, ­смачна їжа та пиво. Вокаліст Карл Сентанс у нашій країні вперше. У групі він замінив 69-річного Дена Маккафферті

Над натовпом піднімається рука з милицею. Хитається в такт музиці. Відвідувачі київського клубу "Атлас" засвічують запальнички. На сцені виступає шотландський рок-гурт Nazareth.

Огрядний чоловік у фан-зоні роздивляється музикантів у морський бінокль. Передає його над головами глядачів другові в шкірянці. Той через кілька хвилин простягає бінокль іншому товаришу.

Гастролями в Києві "Nazareth" розпочав європейське турне. Вперше до столиці приїхав новий вокаліст — 54-річний Карл Сентанс. Між піснями він ковтає пиво з пляшки.

— Я насправді мало п'ю, за вечір не більш як 2 літри, — каже після виступу. На руках має химерне татуювання.

— Це мій власний дизайн, — показує малюнок на лівому плечі. — Вигадав його у школі, а 13 років тому набив.

Питаємо про враження від України. Карл Сентанс усміхається.

— Ми мало що встигли побачити. Прилетіли о другій ночі, прокинувся 3 години тому. Але люди тут — чудові.

Новий вокаліст прийшов у гурт у лютому минулого року. Його попередник Ден Маккафферті співав у "Nazareth" з 1968-го. Пішов через хворі легені.

— Ден сказав: "Щоразу виходити на сцену, проводити там по 2 години і брати з людей гроші за те, що вони прийшли на мене подивитися — цього я собі не дозволю", — продовжує Карл Сентанс.

— Ми зустрічалися тричі. Він великий співак. І кумедний чоловік. Сподіваюся, я зміг привнести у "Назарет" свіжу енергію. Не знаю, як пояснити. Пісня та сама, але в мене вона тече іншим руслом.

Останній альбом із Деном Маккафферті "Nazareth" випустив два роки тому. Називається "Рок-н-рол телефон". Наступний збираються записати з новим фронтменом.

— Повірте: якби Дену не сподобався нинішній гурт — він би мені сказав. Нашій із ним ­дружбі — 65 років, — долучається до розмови автор ­пісень, бас-гітарист Піт Еґню, 69 років. — Дену приємно, що наш вокаліст не намагається співати, як він. Навпаки — виконує пісні "Nazareth", ніби це новий бренд.

— Про що думаєте, коли безліч разів виконуєте хіти? — запитую.

— Більшість музикантів давно забули, яке значення для них має конкретна пісня. Концентруємося на хорошому виступі, шоу — щовечора різне. Але про всі пісні пам'ятаю, коли написав і чому.

15-річним пацаном я жив у містечку в Шотландії. За 400 миль (640 км. — ГПУ) від Лондона, який був центром усього. Навіть не мріяв, що колись запишу власну пісню. Жоден гурт у Шотландії цього подвигу тоді ще не здійснив.

Цього року мені виповниться 70. Маю 23 студійні альбоми і готуюся до запису нового. Я — учасник одного з гуртів — легенд року, досі їжджу в тури. Ви запитуєте, чи думав, що все так складеться? Точно не в цьому житті! Знаєте, що робить мене справді щасливим? Що через 60 років молоді гурти все ще грають рок.

Музиканти кажуть, що їхня пісня "Бог гори" стала офіційним гімном австрійської збірної з гірськолижного спорту. Її головний тренер Матіас Бертольд — давній друг "Nazareth" .

У розкладі європейського туру гурту — 13 країн. Гастролі триватимуть до 10 грудня.

Зараз ви читаєте новину «У рок-групи Nazareth новий вокаліст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути