пʼятниця, 24 квітня 2015 05:15

Сповідальню з церкви принесли до пивниці

Сповідальню з церкви принесли до пивниці

– Паб – це місце, де ніхто тебе не перебиває. Ну, хіба що усі, – говорять герої документального фільму "Ірландський паб". Його у Києві представив режисер Алекс Фіґан. Стрічку знімав рік. У вихідні відвідував пивниці в різних регіонах Ірландії.

– Випивав здебільшого по дві пінти на паб (пінта – 0,57 л. – "ГПУ"). Іноді одну, часом – більше. Знімав сам. Коли батько попросився до мене водієм – подумав: о, більше питиму. А виявилося, що це він хотів пити. А мені довелося бути за кермом. Але паб – це перш за все не про алкоголь, а про спілкування.

"Я сам верзу казна-що, але інколи люблю слухати експертів у цій справі. Продовжуйте" – таку табличку розмістив власник паба позаду себе.

– У пабі можна виговоритися, тому Ірландія – країна, де найменше у світі психіатрів. Хоча, здається, вона їх потребує найбільше, – жартують герої фільму. На полицях пивниць можна побачити спортивні трофеї, ікони, старовинний посуд і музичні інструменти.

– Ірландські паби – як музеї. В одному мали сповідальню з церкви. Її люди передали туди, щоб зберегти, – продовжує режисер.

– У нас не люблять змін. Коли я підняв роками незмінну ціну пінти на 10 центів (близько 2,5 грн. – "ГПУ"), відвідувачі дуже обурилися, – розповідає власник паба. – Сказав їм: із мене пиво за рахунок закладу, коли хтось із вас скаже, скільки коштує буханка хліба. Ніхто не знав. Я теж, правду кажучи. Говорю їм: от ви всі знаєте, скільки коштує пінта пива. Але не маєте й гадки про ціну найголовнішого – хліба. А вони мені: "Але ж ми не їмо 7–8 буханок хліба за вечір".

Зараз ви читаєте новину «Сповідальню з церкви принесли до пивниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути