вівторок, 17 січня 2017 07:00

Шерлок Холмс перетворився із джентльмена на нервового сищика

Автор: ФОТО З САЙТА www.imgur.com
  У четвертому сезоні британського серіалу ”Шерлок” у помічника Холмса — доктора Ватсона (в цент­рі) — народилася донька. Його дружину Мері грає 42-річна Аманда Аббінґтон, за сюжетом вона терористка. В реальному житті актори живуть у цивільному шлюбі, мають двох дітей. Ліворуч Бенедикт Камбербетч у ролі Шерлока Холмса
У четвертому сезоні британського серіалу ”Шерлок” у помічника Холмса — доктора Ватсона (в цент­рі) — народилася донька. Його дружину Мері грає 42-річна Аманда Аббінґтон, за сюжетом вона терористка. В реальному житті актори живуть у цивільному шлюбі, мають двох дітей. Ліворуч Бенедикт Камбербетч у ролі Шерлока Холмса

На 180% зросли продажі творів письменника Артура Конан Дойла у Великій Британії під час показу перших епізодів серіалу "Шерлок". Із січня телеканал "1+1" транслює його четвертий сезон.

Сценаристи перенесли дію у XXI ст. Приватний детектив Шерлок Холмс шукає сусіда по квартирі й знайомиться з Джоном Ватсоном — військовим лікарем, який тільки-но повернувся з Афганістану. Разом вони допомагають Скотланд-Ярду в розкритті складних кримінальних справ. У серіалі Холмса і Ватсона часто вважають коханцями.

— Взірцевим Холмсом для всього світу став актор з осучасненої версії роману Конан Дойла в серіалі "Шерлок". Пріоритети змінилися. Ще донедавна образ, втілений Василем Лівановим, зберігав першість. У лондонському музеї на Бейкер-стріт висіло фото російського актора, його профіль викарбували на ювілейній новозеландській монеті. Тепер британське кіно взяло реванш, — каже літературознавець Ростислав Семків, 40 років.

Шерлока Холмса грає англійський актор 40-річний Бенедикт Камбербетч. Його напарника — Мартін Фріман, 45 років.

— На класичного Холмса в новому фільмі сучасному глядачеві було б нецікаво дивитися. У серіалі "Шерлок" історію не просто копіюють, а переосмислюють.

Орієнтуються на американські стандарти. Вони близькі молодому поколінню. Фільм динамічний, насичений пригодами. В ньому багато комп'ютерної графіки. На догоду моді Холмс зі стриманого джентльмена перетворився на нервового сищика, — розповідає кінознавець Ярослав Підгора-Гвядзовський, 42 роки.

— Хоча серіал робили не для британської аудиторії, автори зуміли зберегти найкращі традиції драматургії своєї країни. Правдоподібність героїв, їхній послідовний розвиток. В американських серіалах ці елементи недопрацьовані.

Перші два сезони їх дотримувалися. У третьому звичні Холмсу пояснення дедуктивного методу, що дозволяє йому розкривати злочини, вже були затягнуті. У перших двох серіях четвертого сезону, які вийшли 1 і 8 січня, і сліду не лишилося від високих стандартів драматургії. Детектив перетворився на пародію мелодрами. Можливо, знизили планку через бажання продюсерів спростити серіал, щоб герої стали зрозуміліші американським глядачам. У США твори Конан Дойла знають мало. Звисока дивляться на класичну літературу.

Із 1900 року у 12 країнах вийшло 106 фільмів про приватного детектива Шерлока ­Холмса.

Зараз ви читаєте новину «Шерлок Холмс перетворився із джентльмена на нервового сищика». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути