вівторок, 04 жовтня 2016 07:50

Дві матері ділять дитину

Автор: ФОТО З САЙТА www.kinopoisk.ru
  У фільмі ”Світло між двох океанів” грають шведська актриса Аліся Вікандер та ірландець Майкл Фассбендер. Подружжя після двох невдалих вагітностей знаходить дитину на березі океану
У фільмі ”Світло між двох океанів” грають шведська актриса Аліся Вікандер та ірландець Майкл Фассбендер. Подружжя після двох невдалих вагітностей знаходить дитину на березі океану

— Наглядач маяка втрачає дружину і божеволіє. Від туги почав бачити її привид, що подавав сигнал кораблям. Чоловіка забрали в лікарню. Там він наклав на себе руки, — розповідає кінокритик 30-річна Анастасія Лях про фільм "Світло між двох океанів" американського режисера Дерека Сієнфренса, 42 роки. Це екранізація однойменного роману австралійської письменниці М. Л. Стедман. У головних ролях зіграли шведка Алісія Вікандер, ірландець Майкл Фассбендер, англійка Рейчел Вайс.

Солдатові Тому — головному герою — пропонують працювати на острові Янус в Індійському океані. Він щойно повернувся з Першої світової в рідну Австралію. У нього душевна травма, бо на війні доводилося ­вбивати.

— Це дуже самотній чоловік — без дружини і дітей, не потрібен навіть батькам, — про­довжує Анастасія Лях. — Мовчазний і нерішучий. Том погоджується на роботу. Бо треба на щось жити. Також хоче спокутувати провину, бути потрібним. На острові знайомиться з Ізабель. Це його протилежність — емоційна, рішуча і трохи егоїстична. Вона напрошується до нього в дружини. Згодом вагітніє, але переживає два ­викидні.

Фільм знімали в Австралії та Новій Зеландії. Бюджет картини — $20 млн.

— Усе змінюється, коли до їхнього берега прибиває човен із мертвим чоловіком і живим немовлям. Пара залишає дівчинку собі. Згодом Том зустрічається з її справжньою матір'ю Ханною. Вона вбита горем. Каже, що той чоловік у човні — батько дитини. Його зацькували, бо був німцем. Тоді ж тільки закінчилася війна. Коли чоловік втікав від натовпу, то із дочкою на руках стрибнув у човен. Їх віднесло далеко від берега, а потім налетів шторм.

Стрічка "Світло між двох океанів" справила хороше враження. Хоча занадто сльозлива. Знята за класичним жіночим романом, із красивими пейзажами, вдалою операторською роботою та першокласними акторами в головних ролях. Глядача зачепить історія, в якій дві матері ділять дитину. Мене більше зацікавив образ Тома, його бажання спокутувати провину.

Слово "світло" у фільмі має кілька значень. Бо світить не тільки маяк. У самотньому житті Тома світлом є поява Ізабель та цієї дитини.

В українському прокаті "Світло між двох океанів" показують із 22 вересня.

Зараз ви читаєте новину «Дві матері ділять дитину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути