вівторок, 20 вересня 2016 06:10

Діти стають агресивні

Діти стають агресивні

— Від юних читачок інколи чую: "Здається, я вагітна", "Мені подобається хлопець", "Хвилююся, чи не заразилася венеричною хворобою". Вони діляться, бо не відчувають бар'єру. З батьками їм важко. А все тому, що тим у свій час було важко з їхніми батьками, — говорить бібліотекар 40-річна Тетяна Пилипець. Працює у Львівській Центральній бібліотеці для дітей та юнацтва.

На Форумі видавців презентує твір німецького письменника Андреаса Штайнгьофеля "Середина світу". Зачіпає проблеми підліткової сексуальності та агресії. Українською її переклала львів'янка Ірина Загладько.

— У мене з батьками теж не було відвертості. На інтимні теми зі мною розмовляла бабуся. У 15 років я вже знала всі види оргазму. Це допомогло мені вирости щасливою й не потерпіти від статевого насильства, — розповідає Пилипець. — Визнаю, що з чужими дітьми на ці теми говорити легше, ніж зі своїми. Коли мій син-підліток іде гуляти з дівчиною, починаю розмову. Перериває: "Мам, облиш тему презервативів. Вони мені поки не потрібні".

Через неправильну поведінку дорослих діти стають агресивні.

— У школу, де навчається моя донька, прийшла дівчинка-переселенка з Донбасу. Її мама виховує сама. Учителі за спиною шепочуться: "Цікаво, де її батько?" Діти це перебирають, малу гноблять. "Середину світу" треба прочитати не лише підліткам. А й батькам, які хочуть зрозуміти своїх дітей.

"Середину світу" надрукувало львівське Видавництво Старого Лева.

Зараз ви читаєте новину «Діти стають агресивні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути