вівторок, 20 грудня 2016 00:45

"Дід" на барикади Майдану прилетів із Парижа

"Дід" на барикади Майдану прилетів із Парижа

— Батько із сином поспорили. На кону — спільний бізнес плюс 1 гривня. Перший переконаний, що переможе Майдан. Син вважає, що гору візьме Янукович. Батько фінансує Майдан, син — антимайдан. Після завершення революції вони зустрічаються в центрі Києва. Син розлючений, що бізнесом тепер управлятиме батько. Віддає йому 1 гривню. Згодом батько влаштовує його депутатом у провладний блок. Син — психічнохворий, періодично лікується в австрійській клініці.

Герої списані з реальних політичних діячів України. Їхніх імен не називаю, — розповідає тернопільський письменник 49-річний Сергій Ухачевський про свій роман "Легенди нескореної зими".

Сергій Ухачевський був активістом Майдану у складі Афганської сотні. Як волонтер допомагає українській армії на Донбасі.

— У книжці багато подій відбуваються паралельно. На антимайдані менти з тітушками вбивають революціонерів і знищують їхні тіла. Заманюють нових "платних активістів". На Майдані згадую життя в наметах. Як складали план оборони й доставляли дезінформацію СБУшникам. Спілкувалися з волонтерами, які приносили харчі, теплий одяг і цигарки.

У романі є і любовна лінія.

— Бізнесмен і активіст Майдану на позивний "Дід" прилетів на барикади з Парижа. Він ветеран війни в Анголі. Видобуває золото в Південній Африці. Під час відрядження у Франції знайомиться з українкою — власницею ресторану. Закохується в неї, але залишає. Відчуває, що бути на Майдані для нього важливіше.

Персонажі роману частково списані з реальних людей. Наприклад, прототип "командіра" — 52-річний Олександр Пойда. Командував 8-ю сотнею 1-го взводу. Він має веселу вдачу. Енергійний, турбується про своїх підлеглих. "Командір" — досвідчений офіцер і стратег. Знає, як треба вести себе в умовах міського бою.

Роман "Легенди нескореної зими" вийшов у львівському видавництві "Кальварія".

— У книжці є гумор і динамічна зміна картин. Читається на одному подиху. Це формат, який дозволяє пережити події Майдану навіть тим, хто там не був і не уявляє, як це було. У центрі уваги — люди. Добрі й погані, які творили Революцію гідності, — говорить директор видавництва 61-річний Петро Мацкевич.

Цьогоріч Сергій Ухачевський отримав відзнаку "Золотий письменник України". Її присуджують літераторам, сума накладів яких перевищує 100 тис.

Зараз ви читаєте новину «"Дід" на барикади Майдану прилетів із Парижа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути