пʼятниця, 27 лютого 2015 15:42

Запечена з лимоном дорада прикрасить стіл до свята
3

Фото: Катерина ГОНЧАРОВА

Риба під назвою спар відома в гастрономії як дорада. Це морський карась, страви з якого завжди виходять смачними і вишуканими, бо м'ясо доради — щільне і ароматне, з приємним солодкуватим смаком. До того ж, кісточок у ній зовсім мало. Дораду вдома зазвичай готують до святкового стола, подають на великій тарілці цілою. З такої риби також часто роблять пироги, а в багатьох ресторанах і кафе її запікають з запашними травами і солодким перцем, або ж із часниковим соусом на грилі. Пропонуємо один з найпростіших і в той же час найбільш вдалих рецептів доради: в духовці з лимоном і спеціями.

Інгредієнти:

ціла рибина дорада — 1 штука

лимон — 1 штука

олія оливкова — 15-20 грамів

вершкове масло для замазування риби

сіль, чорний мелений перець та суміш трав — за смаком

базилік — 1 пучок

Приготування:

Помити цілу рибину. Випатрати зсередини. Після цього ще раз добре промити і трохи висушити. Лимон порізати дольками. Покласти 2-4 тонкі дольки всередину рибини. Додати до лимону базилік. Збризнути всередині риби соком половини лимону, що лишився.

Покласти на деко пергамент для запікання. Рівномірно змазати його оливковою олією. Духовку розігріти до 190-200 градусів. Перекласти рибину на пергамент. З усіх сторін посолити і поперчити, посипати спеціями на власний смак. Змазати вершковим маслом.

Загорнути дораду у фольгу і поставити в розігріту духовку. Запікати протягом 25 хвилин. Викласти на велику тарілку. Поряд з готовою рибиною покласти дрібно нарізаних свіжих помідорів і огірків. Прикрасити зеленню, а тарілку для декору посипати паприкою. Покласти поряд 1-2 шматки лимону і подавати.

Зараз ви читаєте новину «Запечена з лимоном дорада прикрасить стіл до свята». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути