Вишукану і в той же час просту прикрасу для різноманітних тортів і десертів готують з зацукрованих пелюсток троянд. Як зробити цей красивий їстівний декор у себе вдома, читайте нижче.
Інгредієнти:
- 2-3 троянди
- 1 яєчний білок
- 1 склянка цукру
- Миска
- Рушник
- Пергаментний папір або фольга
Приготування:
Розібрати троянди на пелюстки, акуратно промити і викласти на рушник або фольгу, щоб вони добре висохли.
У мисочці збити яєчний білок і воду виделкою. Висохлі пелюстки по одному занурити в отриману суміш і обваляти в цукрі.
Розкласти пелюстки на фользі і залишити висихати на ніч або на добу. Зберігати зацукровані пелюстки троянди можна в коробочці або банці до 3 тижнів.
На замітку: Для приготування зацукрованих пелюсток підійдуть тільки троянди, які не обробляли хімікатами. Краще всього вибирати троянди, вирощені у власному саду.
Коментарі