вівторок, 24 листопада 2015 14:20

Вишукана раф-кава: вершки збивають разом з еспресо
7

Фото: Катерина Гончарова

Раф-кава - це м'який і приємний напій з тонким молочно-ванільним смаком. "Найніжніша кава, яку мені доводилося куштувати", - пишуть завсідники кав'ярень в інтернеті.

Напій готують з еспресо, вершків і ванільного цукру. У київській кав'ярні "Mиндаль Coffee Room", що знаходиться на перетині вулиць Гоголівська і Гончара, в цей напій додають мадагаскарську ваніль і тростинний цукор. За словами авторів рецепту, останній складник не перебиває природний смак кави й цілком дає йому розкритися.

"Років десять тому раф-каву готували тільки в одній кав'ярні Москви, - розповідає Олександра Лазар-Боровицька, засновник і власниця кав'ярні "Mиндаль Coffee Room", - Там постійним гостем був якийсь Рафаель. Саме він просив змішувати молоко, вершки і еспресо разом, а не окремо. Поступово таку каву стали замовляти й інші відвідувачі, а з часом цей спосіб приготування став популярним і в багатьох інших закладах. Ще пізніше в таку каву стали додавати різні складові. Наприклад, лаванду або апельсиновий цукор".

Такий напій можна не тільки спробувати в кав'ярні, а й приготувати в домашніх умовах. Про те, як зробити раф-каву самому, розповідає бариста Віталій Чечкін.

"У напою є своя аудиторія. Є відвідувачі, який замовляють виключно тільки раф. У першу чергу для напою знадобиться порція еспрессо. Також - молоко і вершки. Особливість у тому, що молоко і еспрессо збиваються разом, а не окремо. Вийде пінна шапка, але не як в капучино, а ніжніше. Вона робить смак кави особливим, - каже Віталій.

Інгредієнти:

вершки 10% жирності - 70 грамів

молоко - 50 грамів

порція еспрессо

ванільна паличка, перетерта з тростинним цукром - 2 грами

Приготування:

З'єднати вершки, молоко і еспрессо.

Перед заварюванням еспресо насипати в ємність ваніль і цукор до розчинення.

Збити до однорідності.

Порада:

Якщо у вас немає кавомашини, для такого напою можна приготувати міцну каву в турці або френч-пресі. Але тоді його потрібно буде процідити. Перед приготуванням вершки можна підігріти.

Збити раф-каву в домашніх умовах можна також і за допомогою блендера для коктейлів або навіть вінчиком. Важливо, щоб у результаті утворилася піна.

Автор: Катерина Гончарова
 
Зараз ви читаєте новину «Вишукана раф-кава: вершки збивають разом з еспресо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути