25-річна Аліна Мазур із Вінниці постійно слідкує за фігурою і рахує. Дозволяє собі лише 1300 калорій на день. Але легким французьким десертом іноді може себе побалувати. Рецепт торта дівчина випитала у тітки, яка живе в Авінйоні. Такі тортики подають там у кавярнях.
-Він лекгий і низькокалорійний. Шматочок це 150-200 калорій. Але неймовірно смачний, дуже легкий. Хитрість у тому, що коржі готують без муки, - пояснює Аліна.
Інгредієнти:
-білки кімнатної температури — 4 шт
-цукор -180 гр
-ванільний цукор — 10 гр
-кукурудзяний крохмаль — 3 чайних ложки. Можна використати 2 чайних ложки картопляного крохмалю.
-білий винний оцет — 1 ч. л. або Звичайний столовий — 0,5 ч. Л
-сік лимону — 0,5 ч.л
Для крему:
- вершки — 1 склянка
-цукрова пудра 1-2 чайних ложки
-малина -1,5 склянки
Приготування:
Деко застелити пергаментом, намалювати там два однакових кола. Цукор з'єднати з ванільним цукром і перемолоти в блендері. Відкласти 3 чайних ложки цукру, решту перемішати з крохмалем.
До білків додати лимонний сік і збити на середній швидкості до мякої піни. Невеликими порціями додати цукор і збільшити швидкість блендера. Поступово всипати весь цукор і збити до стійкої піни. Додати винний уксус і перемішати силіконовою або деревяною лопаткою, але вже не міксером.
Рівномірно тісто розподілити по двох намальованих колах і випікати при температурі 100 градусів 1,5 години. Витягти і охолодити тісто.
Вершки збити з цукром до стійкої піни, перемастити коржі. Зверху густо поставити малину.
Із жовтків, що залишилися можна спекти печиво. Для нього 4 жовтка збити з 4 ложками цукру, додати 50 грамів маргарину, 1 ложку вершків, четвертинку чайної ложки соди та 0,75 слянки муки. Замісити тісто, сформувати печиво і викласти на пергамент. Можна на той же, що пікся попередній корж.
Коментарі