середа, 25 вересня 2013 17:56

В овочеве асорті додають корінь селери

Киянка 28-річна Марія Мосієнко на зиму готує консервацію з овочевого асорті. Каже, що особливу перчинку страві додає корінь селери. На трилітрову банку жінка бере 7 цілих огірків, 2 помідори, 2 цибулини, 4 зубчика часнику, по одному кореню петрушки, селери, хріну та гілці кропу, два почищених перці, 100 грам капусти, 4 ст л цукру, 2 ст л солі та 100 мл оцету.

Всі спеції кладе на дно банки, додає овочі та заливає окропом. У нього додає цукор, сіль та оцет. Стерилізує 15 хв і закручує металевою кришкою.

"Важливо не переварювати, бо тоді овочі будуть м'якими. А коли стерилізую рівно 15 хв — виходять тверді та хрумкі. Особливого запаху та смаку додає селера. Асорті виходить таке смачне, що 3-літрову банку сім'я з'їдає легко. Та й сама консервація робиться досить швидко, бо майже нічого не треба різати. Почистили лише корені і помили овочі. Я закриваю десь 15 трилітрових банок і витрачаю на це 4 години часу", - ділиться Марія.

Щоб кришки не "зривало" перед закручуванням жінка радить їх прокип'ятити. Так всі виробничі залишки змиваються.

Зараз ви читаєте новину «В овочеве асорті додають корінь селери ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути