Манго можна використовувати не тільки для десертів і салатів, з цього фрукта готують ще й смачну випічку. Пропонуємо вам спробувати приготувати кекс з манго і ваніллю.
Інгредієнти:
- маленьке стигле манго - 1 шт.
- борошно - 225 г
- сіль - щіпка
- розпушувач - 2 ч.л.
- білий або світло-коричневий цукор - 150 г
- яйце - 1 шт.
- молоко - 175 мл
- ванільний екстракт - 1 ч.л.
- розтоплене вершкове масло - 100 г
- ванільний цукор - для посипання
- вівсяні пластівці - 50 г
Приготування:
Манго розрізати на дві частини, видалити кісточку і почистити. Нарізати м'якоть кубиками зі стороною 5 мм.
Просіяти борошно разом з розпушувачем, додати дрібку солі, цукор і пластівці. В окремій мисці збити яйце, масло, молоко і ваніль. З'єднати обидві суміші, перемішати. Додати половину м'якоті манго, ще раз перемішати.
Перекласти тісто в змащену маслом і присипану борошном форму для кексу (силіконову можна просто змочити водою). Зверху розкласти шматочки манго.
Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько години, готовність перевірити зубочисткою. Злегка остудити, вийняти з форми і посипати ванільним цукром.
Коментарі