понеділок, 17 грудня 2012 14:56

В італійську панцанеллу кладуть рожеві оливки
15

Фото: Фото: Ольга Борисюк

Столичний дизайнер одягу Едуард Насиров на фестивалі здорової їжі Best Food Fest у Києві провів майстер-клас із приготування панцанелли. Біля стенду кулінарного журналу Cooker, який організує майстер-клас, збирається натовп. Дизайнеру допомагають дві помічниці. Готують і нарізають інгредієнти.

"Панцанелла - це класичний італійський салат із томатами і черствим хлібом, - розповідає Едуард Насиров. - Популярний в усьому світі. Люблю його, бо простий і смачний. Це швидкий вегетаріанський рецепт. Продукти не потребують термообробки, крім підсушування хліба. Чотири великих помідори накраюю скибками. Мають бути дуже стиглими і соковитими. "

Подрібнює помідори у блендері. Додає чотири столові ложки оливкової олії і дві столові ложки винного оцту і перемішує.

"Олія має бути першого холодного віджиму. Багетний хліб ріжу скибками і підсушую в духовці."

На деко викладає шматочки хліба і заливає двома третинами томатного пюре. Невелику кримську червону цибулину нарізує тонкими півкільцями і посипає зверху. Висипає нарізані півкільцями два середні огірки зі шкіркою. Потім рівномірним шаром розкладає 300 грамів маленьких помідорів черрі, столову ложку каперсів і чверть склянки рожевих оливок.

"Це італійські оливки каламата. Їх вважають найкращими в світі. Вони дуже ніжні, бо повністю зріють на дереві. Мають тонку шкірку і соковиту м'якоть. Їх зазвичай готують з оливковою олією і винним оцтом, бо вони найкраще підкреслюють аромат."

Солить морською сіллю і перчить усю страву. Поливає залишками соусу і присипає порваними вручну листками базиліку. Учасники за хвилину розбирають весь салат.

"Така смакота! - каже подрузі брюнетка років 20. - Я такий їла на Сіцилії. Сьогодні ж вдома приготую."

Якщо залишити ненадовго у холодильнику, салат настоїться і стане ще смачнішим.

 

Зараз ви читаєте новину «В італійську панцанеллу кладуть рожеві оливки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути