Ексклюзиви
вівторок, 19 серпня 2014 13:56

В грушевий пиріг додають шоколад
9

Фото: Валентина Мураховська

Вінничанка Валентина Тищук на Спаса готує ароматні пироги з яблуками й грушами. Каже особливої родзинки додають шоколад і горіхи в тісті.

-Пиріг має дуже індивідуальний смак. Хто скуштував хоч раз, запам'ятає його надовго. Він не схожий на традиційні шарлотки, має оригінальний вигляд і смак. Це щось типу ароматного кексу в дуже гарному оформленні. Готую такі і для гостей. Для святкової подачі кладу ще кульку морозива, - каже. - Єдиний недолік, що пиріг дуже швидко з'їдається.

Інгредієнти:

-3 великих або 5 дрібніших груш

-мигдаль — 100 г

-вершкове масло — 180 гр

-яйця — 2 шт

-цукор - 140 г

-мука - 140 г

-чорний шоколад -50 г

-сок лимона - 1 ст ложка

-абрикосовий джем — 2 ст.ложки(можна замінити такою ж кількістю рідкого меду)

-олія для змащування форми

Приготування:

Груші помити і очистити від шкірки, якщо вона жорстка. Дві груші нарізати тоненькими ломтиками, схожими на чіпси разом з дзернятами, збризнути соком лимону і відкласти для прикраси пирога.

Решту груш нарізати кубиками і теж збризнути соком лимону.

Шоколад подрібнити ножем, мигдаль обсмажити на сухій сковорідці помішуючи 5-6 хвилин. Замість мигдалю можна використати звичайні грецькі горіхи. Їх охолодити і подрібнити у блендері в муку.

Яйця злегка розтерти з цукром, але не збивати. Додати нарізане шматочками масло кімнатної температури. Злегка збити масло з яйцями, тільки до однорідної консистенції. Висипати горіхову муку, додати звичайну муку перемішану з розпушувачем, перемішати ложкою.

Додати шматочки груші і шоколад. Тісто викласти у форму застелену пергаментом і змащену олією. Поверхню розрівняти лопаткою. Викласти грушеві чіпси, накладаючи ломтики один на інший. Пиріг полити абрикосовим джемом

Випікати пиріг в духовці при 160 градусах годину. Під час випікання із форми виділяється сік, тому низ духовки краще застелити фольгою.

Готовий пиріг витягти з духовки, накрити рушником і дати постояти 10-15 хвилин. Перекладати в тарілку лише після повного охолодження. Верх можна прикрасити мигдальними чіпсами і рубленим шоколадом. Перед подачею пиріг охолодити.

Зараз ви читаєте новину «В грушевий пиріг додають шоколад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути