пʼятниця, 03 січня 2014 16:17

У глінтвейн не можна додавати багато спецій
5

Фото: Фото надані Андрієм Ковалем

"Глінтвейн в перекладі з німецької означає гаряче, зігріваюче вино. Рецептів приготування цього напою є кілька десятків, але є основні правила, дотримавшись яких, можна приготувати дійсно правильний і смачний напій. Глінтвейн готують з червоного вина з додаванням цукру і прянощів, кориці і гвоздики. Але можна додати ще кілька додатків, що лише додадуть смаку", - каже львів'янин Андрій Коваль. Другий рік поспіль на Різдвяному ярмарку в центрі Львова він продає гарячий глінтвейн, приготований за власним рецептом. Розповідає, як приготувати напій в домашніх умовах.

"Найголовніше – глінтвейн не повинен закипати, нагрівати вино слід у вогнетривкому посуді до тих пір, поки не зникне біла піна. Ідеально підходять червоні, сухі і не міцні вина. Але любителі солодкого напою можуть взяти кагор, але тоді додавати менше цукру і меду", - радить чоловік.

Десять гвіздочків запашної гвоздики, пів чайної ложки меленого мускатного горіху заливає у кавовій турці пів склянкою води і ставить на вогонь. Доводить до кипіння, варить одну хвилину. Настоює відвар 10 хвилин. Тим часом пляшку сухого червоного вина виливає у каструлю, ставить на вогонь. Коли воно стало теплим, виливає вміст турки і додає одну столова ложка цукру. Два великих апельсина ріже скибочками, додає у гаряче вино.

"Можна в глінтвейн ще додати кружальця лимона, паличку кориці, імбир, солодкий ізюм, зірочку бадьяну, шкірку грейпфрута, сушені яблука та груші. Але рекомендую все одразу не змішувати. Бо, наприклад, запах бадьяну переб'є запах і кориці і гвоздики, сухофрукти не відчуватимуться через цитрусові. Добре наприкінці додати дві ложки квіткового меду", - радить Андрій Коваль.

Розливає глінтвейн у прозорі високі бокали, прикрашає кружальцями лимону, апельсину, корицею та зірочкою бадьяну. Глінтвейн швидко холоне, тому його одразу треба пити.

Зараз ви читаєте новину «У глінтвейн не можна додавати багато спецій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути