пʼятниця, 19 вересня 2014 16:15

Узбецький лагман подають з домашньою локшиною
5

Фото: Олег ЖМАЧЕНКО

Лагман — це і друга страва, і суп водночас. Тарілка густої ароматної маси з наваристими овочами і м'ясом та спеціями втамує голод будь-кому. Так про традиційну страву Узбекистану каже Сейран, шеф-кухар столичного ресторану "Чайхона №1".

Приготування лагману по-узбецьки складається з двох етапів. Спершу для нього роблять локшину, а потім готують ваджу — основу і підливку. "Локшину в Узбекистані кожна господиня робить сама. Ніколи готову не купуємо. Вже маючи досвід куштування власного продукту, стає легко відрізнити: купили локшину чи виготовили з тіста самі", - пояснює Сейран.

4 порції лагману по-узбецьки від шеф-кухаря ресторану "Чайхона №1"
Інгредієнти:
Для локшини:
300 г. борошна
3 яйця
0,5 ч. ложки солі
2 ст.ложки оливоковї олії
Для основи-ваджу:
400-500 г. баранини або яловичини
300 г. води
2 морквини
2 цибулини
100г. пекінської капусти
100г. селери
4 помідори
1 солодкий болгарський перець
петрушка, кріп, сіль та чорний мелений перець за смаком
Спосіб приготування:
Замісити тісто і лишити його на дві години "доходити". Готове тонко розкатати і порізати з нього довгу локшину шириною по 0,3-0,5 см. Локшину відварити у невеликій кількості води протягом 10 хвилин, відкинути на друшляк. Цибулю і перець нарізати напівкільцями. Помідори — кубиками або дольками. Моркву, селеру і капусту — дрібними кубиками. За бажанням можна очистити й покришити кілька картоплин. М'ясо порізати невеликими кубиками і обсмажити в розігрітій з оливковою олією сковорідці 5 хвилин. Тоді до яловичини або свинини додати цибулю і помідори. Ще через 5-7 хвилин — всі інші овочі, що лишилися на столі. Обсмажувати ще хвилин зо п'ять. Далі влити до маси воду. На цьому етапі можна покласти картоплю, якщо вирішили її додавати до страви. Посолити і поперчити, додати спеції. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні до готовності 20-30 хвилин. Готову локшину кладуть на дно глибокої миски. Зверху насипають масу з тушкованих овочів та м'яса. Подають лагман гарячим, посипавши петрушкою і поставивши поруч свіжий лаваш.

Зараз ви читаєте новину «Узбецький лагман подають з домашньою локшиною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути