Ексклюзиви
четвер, 10 грудня 2015 12:16

Український борщ опинився у списку найкращих святкових страв

Авторитетне британське видання The Guardian у своєму огляді святкових страв до Різдва та Нового року зі всього світу визнало український борщ та пампушки одними з кращих та найсмачніших.

Вісім кухарів світового рівня обрали свої улюблені страви для святкування з Індії, України, Італії, Близького Сходу, Малайзії, Швеції, Китаю та Карибського басейну.

Пропонуємо вам рецепт пампушок та пісного борщу від нашої співвітчизниці Ольги Геркулес, яка стала одним з найкращих шеф-кухарів та фуд-стилістів Великої Британії.

Ця уродженка Херсонщини відразу стала "кулінарним відкриттям 2015 року".

Пісний борщ

Автор: ivona.bigmir.net
 

Інгредієнти:

25 г сушених білих грибів, розмочених в теплій воді

2 шт - цибулі

2 л - води

лавровий лист, морська сіль і мелений чорний перець - за смаком

200г - столового буряка

200 г - картоплі

2 ст. л. - олії

1шт - морква

2 шт. - свіжих білих гриби

1 шт. червоний перець

1 ст. л. томатної пасти

1 шт. - помідор без шкірки або 200 г консервованих помідорів

½ шт - савойської капусти

1 банка - червоної квасолі

½ пучка свіжого кропу

Приготування:

Покласти сушені гриби, цілу цибулину, лавровий лист у каструлю і залити холодною водою, злегка приправивши.

Варити на слабкому вогні годину. Додати нарізаний соломкою буряк, варити 15 хвилин. Потім додати картоплю і багато приправ.

Нагріти олію в сковороді, додати нарізану цибулю, моркву і свіжі гриби.

Смажити, помішуючи, на середньому вогні, поки морква не стане дуже м'якою і не почне трохи карамелізуватися.

Додайте червоний перець і томатну пасту.

Помішувати дві хвилини, потім додати томат. Смажити недовго, перемішуючи, додати до борщу.

Потім додати туди ж капусту і квасолю та варити 10 хвилин, щоб вони стали м'якими.

Подавати, прикрасивши кропом.

Пампушки з маком і пастою з волоського горіха

Автор: http://changeua.com/
 

Інгредієнти:

300 мл знежиреного молока

50г насіння маку

1 ч. л. - сухих дріжджів

1шт - яйце

3 ст. л. - цукру

50 г. - вершкового масла

терта цедра 1 апельсина

500 г. борошна

50 г. волоських горіхів

насіння з 1 стручка ванілі

1 л - олії

цукрова пудра - для прикраси

Приготування:

Нагріти молоко майже до кипіння. Відлити 50 мл в миску і замочити в ньому насіння маку на годину.

Нехай решта молока охолоне до кімнатної температури, потім висипати туди дріжджі і залишити на 10 хвилин, або поки не почнуть з'являтися крихітні бульбашки.

У мисці змішати збите яйце, столову ложку цукру і вершкового масла. Залити туди дріжджове молоко і апельсинову цедру. Розмішати.

Додавати борошно треба потроху – доки не вийде м'яке тісто і не перестане липнути до рук.

Перекласти його в миску і накрити харчовою плівкою або вологим рушником і залишити на годину – воно подвоїться в розмірі.

Для начинки злити мак, розтерти його з цукром в ступці. Додайте горіхи і ваніль і терти, поки суміш не перетвориться на пасту.

Коли тісто буде готове, відщипнути шматочки по 50 г. і зробити невеликі кульки.

Руками зробити їх пласкими. Покласти в кожну половину чайної ложки начинки, а потім стисніть по боках, щоб знову сформувати кульки.

Покласти заповнені пончики на лоток, злегка посипаний борошном. Накрити вологим рушником і залишити на 30 хвилин.

Нагрійте олію в каструлі. Киньте три або чотири пончики в гаряче масло. Кульки піднімуться на поверхню, вони готуються близько п'яти хвилин. Вийміть пончики та покладіть на папір, щоб злити олію. Посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.

Зараз ви читаєте новину «Український борщ опинився у списку найкращих святкових страв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути