Авторитетне британське видання The Guardian у своєму огляді святкових страв до Різдва та Нового року зі всього світу визнало український борщ та пампушки одними з кращих та найсмачніших.
Вісім кухарів світового рівня обрали свої улюблені страви для святкування з Індії, України, Італії, Близького Сходу, Малайзії, Швеції, Китаю та Карибського басейну.
Пропонуємо вам рецепт пампушок та пісного борщу від нашої співвітчизниці Ольги Геркулес, яка стала одним з найкращих шеф-кухарів та фуд-стилістів Великої Британії.
Ця уродженка Херсонщини відразу стала "кулінарним відкриттям 2015 року".
Пісний борщ

Інгредієнти:
25 г сушених білих грибів, розмочених в теплій воді
2 шт - цибулі
2 л - води
лавровий лист, морська сіль і мелений чорний перець - за смаком
200г - столового буряка
200 г - картоплі
2 ст. л. - олії
1шт - морква
2 шт. - свіжих білих гриби
1 шт. червоний перець
1 ст. л. томатної пасти
1 шт. - помідор без шкірки або 200 г консервованих помідорів
½ шт - савойської капусти
1 банка - червоної квасолі
½ пучка свіжого кропу
Приготування:
Покласти сушені гриби, цілу цибулину, лавровий лист у каструлю і залити холодною водою, злегка приправивши.
Варити на слабкому вогні годину. Додати нарізаний соломкою буряк, варити 15 хвилин. Потім додати картоплю і багато приправ.
Нагріти олію в сковороді, додати нарізану цибулю, моркву і свіжі гриби.
Смажити, помішуючи, на середньому вогні, поки морква не стане дуже м'якою і не почне трохи карамелізуватися.
Додайте червоний перець і томатну пасту.
Помішувати дві хвилини, потім додати томат. Смажити недовго, перемішуючи, додати до борщу.
Потім додати туди ж капусту і квасолю та варити 10 хвилин, щоб вони стали м'якими.
Подавати, прикрасивши кропом.
Пампушки з маком і пастою з волоського горіха

Інгредієнти:
300 мл знежиреного молока
50г насіння маку
1 ч. л. - сухих дріжджів
1шт - яйце
3 ст. л. - цукру
50 г. - вершкового масла
терта цедра 1 апельсина
500 г. борошна
50 г. волоських горіхів
насіння з 1 стручка ванілі
1 л - олії
цукрова пудра - для прикраси
Приготування:
Нагріти молоко майже до кипіння. Відлити 50 мл в миску і замочити в ньому насіння маку на годину.
Нехай решта молока охолоне до кімнатної температури, потім висипати туди дріжджі і залишити на 10 хвилин, або поки не почнуть з'являтися крихітні бульбашки.
У мисці змішати збите яйце, столову ложку цукру і вершкового масла. Залити туди дріжджове молоко і апельсинову цедру. Розмішати.
Додавати борошно треба потроху – доки не вийде м'яке тісто і не перестане липнути до рук.
Перекласти його в миску і накрити харчовою плівкою або вологим рушником і залишити на годину – воно подвоїться в розмірі.
Для начинки злити мак, розтерти його з цукром в ступці. Додайте горіхи і ваніль і терти, поки суміш не перетвориться на пасту.
Коли тісто буде готове, відщипнути шматочки по 50 г. і зробити невеликі кульки.
Руками зробити їх пласкими. Покласти в кожну половину чайної ложки начинки, а потім стисніть по боках, щоб знову сформувати кульки.
Покласти заповнені пончики на лоток, злегка посипаний борошном. Накрити вологим рушником і залишити на 30 хвилин.
Нагрійте олію в каструлі. Киньте три або чотири пончики в гаряче масло. Кульки піднімуться на поверхню, вони готуються близько п'яти хвилин. Вийміть пончики та покладіть на папір, щоб злити олію. Посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.
Коментарі